Tájékoztatás a járványügyi készültségről

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kormány a 283/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet alapján Magyarország egész területére egészségügyi válsághelyzetet rendelt el és járványügyi készültséget vezetett be, mely 2020. június 17-vel lépett hatályba.

Ugyanakkor az EMMI Egészségügyi Szakmai Kollégium Foglalkozás-orvostan Tagozat 2020. június 16-án kiadott ajánlásában, amely a COVID-19 ellátásrenddel kapcsolatban megfogalmazott közlemény a Foglalkozás-egészségügyi alapszolgálatok és szakellátó helyek járvány kapcsán ellátandó feladatairól szól, egyértelműen kiderül, hogy az

„időszakos orvosi alkalmasság időtartama pedig a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napig meghosszabbítható, azzal, hogy a vizsgálatokat be kell ütemezni és legkésőbb 90 napon belül el kell végezni.”

Az elmúlt időszak történései alapján mindenkinek egyértelművé vált, hogy mennyire fontos, hogy figyeljünk egymásra és betartsuk az óvintézkedéseket.

Kérjük Önöket, hogy a fentiek figyelembevételével, legyenek együttműködőek és kezdjük el együtt a Munkavállalók orvosi alkalmassági vizsgálatainak beütemezését és végrehajtását!

Az alábbi intézkedéseket továbbra is fenntartjuk, ezért kérjük:

 • telefonon, vagy e-mailben, kérjenek időpontot Kollégáinktól, az orvosi alkalmassági vizsgálatok elvégzésére, mert továbbra is csak előzetes időpont egyeztetéssel áll módunkban fogadni a Munkavállalóikat az orvosi alkalmassági vizsgálatok elvégzésére!
  • Szekszárdon a +36 20 560 22 29 mobilszámon, vagy a +36 74 419 448/ 122 melléken, vagy az eu.szekszard@ergonom.hu emailcímen keresztül.
  • Budapesten a +36 20 410 7750 telefonszámon, vagy az eu.budapest@ergonom.hu emailcímen keresztül.
  • Kaposváron +36 30 865 778 telefonszámon, vagy az eu.kaposvar@ergonom.hu emailcímen keresztül.
 • a vizsgálatra vonatkozó, névre szóló és hiánytalanul kitöltött alkalmassági vizsgálatra vonatkozó beutalókat - legkésőbb a vizsgálati időpontot megelőzően 24 órával - elektronikusan küldjék meg a vizsgálatot végző orvosi rendelő e-mailcímére!
 • hívják fel a Munkavállalóik figyelmét, hogy a vizsgálati időpontra pontosan érkezzenek!
 • hívják fel a Munkavállalóik figyelmét, hogy a rendelőbe lépve, az orr és száj eltakarása szükséges, melyet maszkkal, vagy sállal is megoldhatnak a Munkavállalóik!
 • hívják fel a Munkavállalóik figyelmét, hogy közvetlenül a vizsgálat előtt minimum 70 %-os alkohol tartalmú fertőtlenítővel kézfertőtlenítést kell végezniük, melyet a belépéskor továbbra is biztosítunk számukra!
 • hívják fel a Munkavállalóik figyelmét, hogy amennyiben a leegyeztetett vizsgálati időpontot megelőzően a Munkavállaló belázasodik, vagy felső légúti panaszokat észlel magán, akkor vegye fel a kapcsolatot a házi orvosával! Önök pedig tájékoztassák a vizsgálatot végző orvosi rendelőt a vizsgálat elmaradásáról és kérjenek Kollégáinktól vizsgálati időpont módosítást!
Szeretnénk Önöket megnyugtatni, hogy Kollégáink minden vizsgálat után az előírásoknak megfelelő fertőtlenítést végeznek.

Ha a fent leírtaktól eltérően, plusz információra van szükségük, kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy e-mailben!

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!

Tisztelettel:

ERGONOM Kft. vezetése

Híreink

Gyakorlati útmutató a vállalati pandémiás terv elkészítéséhez és végrehajtásához

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a járványmatematikai modellező és epidemiológiai projektje keretében elkészítette a Vállalati Fehér Könyvet, amely a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésében, a kockázatok csökkentésében segíti a hazai vállalkozásokat. Az online kiadvány tudományos-szakmai megalapozottsággal, nemzetközi esettanulmányokat ismertetve, ellenőrzési listákkal tesz gyakorlati védekezési, munkaszervezési javaslatokat az őszi-téli időszakra. Alapvető célja, hogy a folyamatos és biztonságos működés fenntartása érdekében praktikus segítséget nyújtson a vállalkozások, szervezetek számára a következő járványhullámra való felkészülésben. Részletek

Menedzserszűrés

A vizsgálatokkal már kezdeti szakaszban is kiszűrhetők egyes betegségek és a már meglévők is, amelyekről a pácienseknek nincs is tudomásuk. Ennek a korai felismerésnek köszönhetően lerövidül az adott betegség kezelési folyamata, és nem szükséges hosszabb betegszabadságra mennie az érintett személynek/Munkavállalónak. Részletek

Ultrahang magánrendelés

Az ultrahang vizsgálat igénybevételéhez időpont foglalás szükséges.
Az időpontot a jelzett telefonszámon és időpontban foglalhatja le a szakasszisztenssel egyeztetve. Az időpont foglalás ideje, nem egyezik meg a rendelés idejével!
Minden szükséges információról - vagyis hogy hogyan érkezzen, készüljön a vizsgálatra - a szakasszisztens fogja Önt tájékoztatni az időpont foglalás alkalmával. Részletek

Hírlevél feliratkozás