TÁJÉKOZTATÁS:Munkabiztonsági és tűzvédelmi szolgáltatásaink korlátozása a járványügyi helyzet idején

Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a jelenlegi járványhelyzetre (koronavírus) való tekintettel korlátozni kényszerültünk a munkabiztonsági és tűzvédelmi szolgáltatásunk igénybevételét, a járvány terjedésének lassítása és az Önök, illetve a Kollégáink esetleges megfertőzésének megelőzése érdekében.

Ebből kifolyólag a járványhelyzet idejére vonatkozóan az alábbi intézkedéseket hoztuk meg:

 • Az új belépő munkavállalók részére szükséges munkabiztonsági és tűzvédelmi oktatásokat, a Kollégáink az oktatási tematika alapján (melyet elektronikusan is megküldtünk a Kapcsolattartóinknak (az Ön Munkavállalójának)) távoktatás formájában, telefonon keresztül tartják meg.
 • Az időszakos munkabiztonsági és tűzvédelmi oktatásokat, Kollégáink elhalasztva (miután megszűnt a járványügyi vészhelyzet) tartják meg, a Kapcsolattartóikkal egyeztetett későbbi időpontban.
 • A helyszíni bejárásokat/szemléket, Kollégáink elhalasztva (miután megszűnt a járványügyi vészhelyzet) végzik el a Kapcsolattartóikkal egyeztetett későbbi időpontban.

A kialakult járványügyi vészhelyzet esetén Önnek, az alábbi feltételeket kell biztosítania Számunkra, hogy Önöknél zavartalanul el tudjuk látni a szaktevékenységünket, tanácsadói szolgáltatásainkat:

 • Nem súlyos munkabaleset esetén:
  • telefonon és e-mailben is tájékoztassa Kollégánkat, vagyis az Ön ERGONOM-os kapcsolattartóját, továbbá a központi feladatirányításunkat a muszaki@ergonom.hu email címen keresztül!
  • készítsen fényképfelvételeket a baleset helyszínéről, valamint a sérülésről, melyet küldjön el elektronikusan a Kollégánknak, vagyis az Ön ERGONOM-os kapcsolattartójának!
  • küldje el emailben/vagy adja meg telefonon a Kollégánknak, vagyis az Ön ERGONOM-os kapcsolattartójának a sérült és közvetlen felettese, illetve a tanúk (ha volt) telefonos elérhetőségét!

Ezt követően Kollégánk, vagyis az Ön ERGONOM-os kapcsolattartója telefonon keresztül   felveszi az érintettekkel a kapcsolatot és lefolytatja a szükséges balesetkivizsgálást. Kollégánk, a kivizsgálással kapcsolatos dokumentumokat, figyelembe véve a szükséges határidőket megküldi az Önök részére.

 • Súlyos munkabaleset esetén:
  • telefonon és e-mailben is haladéktalanul tájékoztassa a Munkavédelmi felügyelőséget és a Kollégánkat, vagyis az Ön ERGONOM-os kapcsolattartóját, továbbá a központi feladatirányításunkat a muszaki@ergonom.hu emailcímen keresztül!
  • ne változtassa meg a baleset helyszínét!
  • lássa el a sérültet!

A balesetjelzését/bejelentését követően Kollégánk, vagyis az Ön ERGONOM-os kapcsolattartója mihamarabb elkezdi a személyes balesetkivizsgálását a helyszínen.

A fenti intézkedésektől függetlenül, a felmerülő munkabiztonsági, tűzvédelmi, kérdésekkel kapcsolatban telefonon és e-mailben természetesen továbbra is a rendelkezésükre állnak Kollégáink.

Továbbá szeretnénk jelezni, hogy a munkavédelmet érintő jogszabályi változásokról és egyéb intézkedésekről folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket, ezért kérjük kísérjék figyelemmel a honlapunkat.

www.ergonom.hu/hireink

illetve a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről kérjük az alábbi oldalon is tájékozódjon:

www.koronavirus.gov.hu

melyen hiteles és naprakész információkat talál a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről.

Kérdés vagy észrevétel esetén forduljanak hozzánk bizalommal és kérjük Önöket, hogy amennyiben az Önök részéről a koronavírus fertőzéssel összefüggésben hozott intézkedésekről, annak cégükre gyakorolt hatásairól tájékoztassanak minket. 

Előre is köszönjük a rugalmasságukat, elfogadásukat és együttműködésüket, hiszen közösen a szabályok folyamatos betartásával, egymásra figyelve tudunk azért a legtöbbet tenni, hogy megóvjuk magunkat és szeretteinket ettől a kialakult járványtól.

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Köszönettel:

Ergonom Kft. vezetése                                         

Híreink

Az idénymunka alapvető munkavédelmi tudnivalói

Az idénymunka olyan munka, ahol a munkáltató tevékenysége munkaszervezéstől függetlenül az év valamely időszakához vagy időpontjához kötődik. Munkavédelmi szempontból alapvető cél és feladat a munkavállalók egészségének, testi épségének, munkavégző képességének megőrzése, védelme. Az idénymunka szervezése sokféle kihívással jár a munkáltatók számára. Összefoglalónkból megismerhetik az Innovációs és Technológiai Minisztérium Munkavédelmi Főosztályának felhívása alapján az egyszerűsített foglalkoztatás körébe tartozó idénymunka alapvető munkavédelmi tudnivalóit. Részletek

Novemberi képzési időpontok

Tisztelt Érdeklődők!

Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy képzéseink kis csoportos létszámban kerülnek megtartásra, hogy az előírt egészségügyi óvintézkedéseket maximálisan be tudjuk tartani, ezért ne halogassák a jelentkezést, mert hamar megtelnek a csoportok!
A képzéseinken csakis maszkban - szájat és orrot eltakarva - lehet részt venni! Részletek

A kézmosás világnapja

A kézmosás világnapja kezdeményezést 2008-ban indította útjára több nemzetközi szervezet, köztük az UNICEF is. A nemzetközi eseménysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a szappannal történő kézmosás fontosságára a világ valamennyi országában. A megfelelő kézhigiénia a fertőzések megelőzésének egyik legfontosabb eszköze. Részletek

Hírlevél feliratkozás