TÁJÉKOZTATÁS:Munkabiztonsági és tűzvédelmi szolgáltatásaink korlátozása a járványügyi helyzet idején

Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a jelenlegi járványhelyzetre (koronavírus) való tekintettel korlátozni kényszerültünk a munkabiztonsági és tűzvédelmi szolgáltatásunk igénybevételét, a járvány terjedésének lassítása és az Önök, illetve a Kollégáink esetleges megfertőzésének megelőzése érdekében.

Ebből kifolyólag a járványhelyzet idejére vonatkozóan az alábbi intézkedéseket hoztuk meg:

 • Az új belépő munkavállalók részére szükséges munkabiztonsági és tűzvédelmi oktatásokat, a Kollégáink az oktatási tematika alapján (melyet elektronikusan is megküldtünk a Kapcsolattartóinknak (az Ön Munkavállalójának)) távoktatás formájában, telefonon keresztül tartják meg.
 • Az időszakos munkabiztonsági és tűzvédelmi oktatásokat, Kollégáink elhalasztva (miután megszűnt a járványügyi vészhelyzet) tartják meg, a Kapcsolattartóikkal egyeztetett későbbi időpontban.
 • A helyszíni bejárásokat/szemléket, Kollégáink elhalasztva (miután megszűnt a járványügyi vészhelyzet) végzik el a Kapcsolattartóikkal egyeztetett későbbi időpontban.

A kialakult járványügyi vészhelyzet esetén Önnek, az alábbi feltételeket kell biztosítania Számunkra, hogy Önöknél zavartalanul el tudjuk látni a szaktevékenységünket, tanácsadói szolgáltatásainkat:

 • Nem súlyos munkabaleset esetén:
  • telefonon és e-mailben is tájékoztassa Kollégánkat, vagyis az Ön ERGONOM-os kapcsolattartóját, továbbá a központi feladatirányításunkat a muszaki@ergonom.hu email címen keresztül!
  • készítsen fényképfelvételeket a baleset helyszínéről, valamint a sérülésről, melyet küldjön el elektronikusan a Kollégánknak, vagyis az Ön ERGONOM-os kapcsolattartójának!
  • küldje el emailben/vagy adja meg telefonon a Kollégánknak, vagyis az Ön ERGONOM-os kapcsolattartójának a sérült és közvetlen felettese, illetve a tanúk (ha volt) telefonos elérhetőségét!

Ezt követően Kollégánk, vagyis az Ön ERGONOM-os kapcsolattartója telefonon keresztül   felveszi az érintettekkel a kapcsolatot és lefolytatja a szükséges balesetkivizsgálást. Kollégánk, a kivizsgálással kapcsolatos dokumentumokat, figyelembe véve a szükséges határidőket megküldi az Önök részére.

 • Súlyos munkabaleset esetén:
  • telefonon és e-mailben is haladéktalanul tájékoztassa a Munkavédelmi felügyelőséget és a Kollégánkat, vagyis az Ön ERGONOM-os kapcsolattartóját, továbbá a központi feladatirányításunkat a muszaki@ergonom.hu emailcímen keresztül!
  • ne változtassa meg a baleset helyszínét!
  • lássa el a sérültet!

A balesetjelzését/bejelentését követően Kollégánk, vagyis az Ön ERGONOM-os kapcsolattartója mihamarabb elkezdi a személyes balesetkivizsgálását a helyszínen.

A fenti intézkedésektől függetlenül, a felmerülő munkabiztonsági, tűzvédelmi, kérdésekkel kapcsolatban telefonon és e-mailben természetesen továbbra is a rendelkezésükre állnak Kollégáink.

Továbbá szeretnénk jelezni, hogy a munkavédelmet érintő jogszabályi változásokról és egyéb intézkedésekről folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket, ezért kérjük kísérjék figyelemmel a honlapunkat.

www.ergonom.hu/hireink

illetve a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről kérjük az alábbi oldalon is tájékozódjon:

www.koronavirus.gov.hu

melyen hiteles és naprakész információkat talál a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről.

Kérdés vagy észrevétel esetén forduljanak hozzánk bizalommal és kérjük Önöket, hogy amennyiben az Önök részéről a koronavírus fertőzéssel összefüggésben hozott intézkedésekről, annak cégükre gyakorolt hatásairól tájékoztassanak minket. 

Előre is köszönjük a rugalmasságukat, elfogadásukat és együttműködésüket, hiszen közösen a szabályok folyamatos betartásával, egymásra figyelve tudunk azért a legtöbbet tenni, hogy megóvjuk magunkat és szeretteinket ettől a kialakult járványtól.

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Köszönettel:

Ergonom Kft. vezetése                                         

Híreink

Munkavédelmi útmutató a munkahelyekre történő visszatéréshez

2020.05.26. - Az ITM Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása - Munkavédelmi útmutató a munkahelyekre történő visszatéréshez
A munkavédelem gyakorlati segítséget nyújt a munkahelyre való visszatéréshez: a megfelelő megelőző intézkedések biztosíthatják a biztonságos és egészséges visszatérést a munkavégzéshez a fizikai távolságtartási intézkedések enyhítése után, és hozzájárulhatnak a COVID-19 terjedésének megakadályozásához. Részletek

Figyelemfelhívás a méh- és darázscsípés veszélyeivel kapcsolatban

Az elmúlt években egyre gyakoribb a munkáltatók által a munkavédelmi hatósághoz bejelentett méh vagy darázscsípés okozta halálos munkabaleset. Főleg a szabadtéri tevékenységet folytató munkáltatók és munkavállalók lehetnek kitéve ezen veszélyforrásnak. Viszóczky Bence munkabiztonsági és tűzvédelmi tanácsadó kollégánk összeállítása. Részletek

Jelentés a munkaügyi hatóság 2019. évi ellenőrzési tapasztalatairól

2020.04.28. -án megjelent az ITM Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának jelentése - a munkaügyi hatóság 2019. évi ellenőrzési tapasztalatairól. Részletek

Hírlevél feliratkozás