Milyen munkavédelmi dokumentumokat ellenőrizhet a hatóság?

A mindennapi munkakörnyezet, az alkalmazott technológia és a munkavégzéshez használt gépek, eszközök, berendezések köri is folyamatosan változik, és egyre növekszik a szükség az olyan intézkedésekre, amelyek biztosítják a munkavállalók biztonságát és jólétét. A hatóságok egyre szigorúbban ellenőrzik, hogy az intézkedések mennyire felelnek meg a kialakított munkavédelmi előírásoknak. Fontos, hogy cége, vállalkozása minden dokumentációját rendben tartsa, hogy elkerülje a büntetéseket és megőrizze kiváló hírnevét.

Miért fontos a munkavédelmi dokumentáció?

A munkavédelmi dokumentáció nem csupán egy kötelező adminisztratív teher. Ez a kulcsa annak, hogy cégét, vállakozását zökkenőmentesen működtesse, és megfeleljen a hatóságok által előírt követelményeknek. A megfelelő dokumentáció segít minimalizálni a munkahelyi baleseteket, növeli a dolgozók produktivitását és hosszú távon csökkenti a kockázatokat.

Segítünk eligazodni az útvesztőben! Forduljon hozzánk bizalommal!

Szeretné rendben tudni cége, vállalkozása működését munkabiztonsági, munkavédelemi, tűzvédelmi és munkaegészségügyi szempontból, de nem tudja milyen dokumentumokkal kell, hogy rendelkezzen? Nemcsak cikkünk nyújt segítséget, hanem cégünk ebben együttműködő partner tud lenni vállalkozásának!

A lista az előbb említett szakterületekhez kapcsolódó legáltalánosabb és legfontosabb dokumentumokat, személyi-, tárgyi- és szervezési feltételeket, munkáltatói kötelezettségeket tartalmazza a teljesség igénye és a helyi speciális szabályok figyelembevétele nélkül.

  • Kockázatértékelés (tevékenységtől függően: munkahelyi-; kémia-; biológiai-; éles-, hegyes eszközök kockázatértékelése; stb.).

  • Munkavédelmi szabályzat, mely tartalmazza a munkavédelmi szempontú egységes és átfogó megelőzési stratégiát.

  • Mentési terv (jogszabály által meghatározott esetekben).

  • Egyéni védőeszközök juttatásának rendje, védőeszközökkel kapcsolatos nyilvántartások.

  • Munkavédelmi és tűzvédelmi oktatási tematika.

  • Előzetes (munkába állást megelőző) és (éves) ismétlődő munkavédelmi és tűzvédelmi oktatás.

  • Munkabaleseti napló és munkabaleseti nyilvántartás.

  • Munkavédelmi és tűzvédelmi megfelelősségek ellenőrzése és vizsgálata, azaz munkabiztonsági, munkavédelmi és tűzvédelmi szemle.

  • Tűzvédelmi szabályzat, tűzriadó terv.

  • Tűzvédelmi eszközök, berendezések üzemeltetői- és időszakos ellenőrzése.

  • Foglalkozás-egészségügyi (üzemorvosi) alkalmassági vizsgálatok megléte, érvényessége.

  • Foglalkozás-egészségügyi (üzemorvosi) alkalmassági vizsgálatok rendjének szabályozása.

  • Munkahelyi elsősegélynyújtás tárgyi és személyi feltételei.

A vállalkozás egyéb feltételei és a végzett tevékenység függvényében még további, lehetséges dokumentumokra, képzésekre lehet szükség.

Természetesen telefonos vagy személyes kapcsolatfelvétel esetén segítünk, tanácsot adunk és ajánlatunkat egyedi igényekre szabjuk.

  • Gépkezelői jogosultságok; szakképesítést igazoló dokumentumok; írásos megbízások (pl. emelőgépkezelők részére).

  • Gépek, berendezések, létesítmények üzembe helyezése; időszakos ellenőrző- és időszakos biztonsági felülvizsgálatok.

  • Gépek, berendezések, munkaeszközök villamos felülvizsgálata.

  • Munkakörnyezeti tényezők (pl. zaj, por, rezgés, megvilágítás, légállapotok) vizsgálatáról szóló jegyzőkönyvek.

  • Épületek, létesítmények villamos- és villámvédelmi felülvizsgálata.

  • Tűzvédelmi szakvizsgához kötött munkakörben foglalkoztatott munkavállalók és közvetlen vezetőiknek szükséges szakvizsga megléte, nyilvántartása.

Hogyan segíthetünk Önnek?

Ha elbizonytalanodott a munkabiztonsági, munkavédelemi, tűzvédelmi és munkaegészségügyi dokumentációval kapcsolatban, vagy szeretné biztosítani, hogy cége, vállalkozása megfeleljen a hatóságok követelményeinek, segítünk Önnek a rendszeres ellenőrzések és felülvizsgálatok során. Szakértő kollégáink segítenek a dokumentáció elkészítésében és frissítésében, így Ön mindig előrébb járhat a munkabiztonsági, munkavédelemi, tűzvédelmi és munkaegészségügyiszabályozásokban.

Ne hagyja, hogy a hatóságok ellenőrzése meglepje vállalkozását! Végezze el a szükséges lépéseket a dokumentáció rendben tartása érdekében, és biztosítsa munkavállalói biztonságát és vállalkozása hosszú távú sikerét!


Amennyiben szeretne egyedi ajánlatot kapni munkabiztonsági és tűzvédelem szolgáltatásainkra és/vagy foglalkozás-egészségügyi alapszolgáltatásunkra vonatkozóan, vagy további kérdése merült fel, kérjük az alábbi elérhetőségek egyikén jelezze felénk.

Telefonszám: +36 20 388 2730

E-mail-cím: ertekesites@ergonom.hu

Ajándékunk van az Ön számára!

Híreink

Mi is kékek vagyunk… Legyünk együtt kékek!

Cégünk, az ERGONOM Munkavédelmi Szolgáltató Kft. kollégái ezen a napon tisztelettel adóznak azoknak, akik a sokszor kevésbé megértett úton járnak. Részvételünkkel együtt támogatást nyújtunk az autizmus elfogadásában és támogatásában. Részletek

Magyar Ápolók Napja

Az idei évben immár tizedik éve, hogy 2014-ben Magyarország Országgyűlése február 19-ét - Kossuth Zsuzsanna születésnek évfordulóját - a Magyar Ápolók Napjává nyilvánította. Mondjunk együtt köszönetet mindazoknak, akik nap, mint nap erejükön felül segítenek a betegeknek. Ezen alkalomból köszöntjük az egészségügyben dolgozókat, fejet hajtva áldozatos és lelkiismeretes munkájuk előtt. Részletek

A rákellenes küzdelem világnapja

A rákellenes küzdelem világnapját minden év február 4-én rendezik meg világszerte. Célja, hogy felhívja a figyelmet a betegségre, annak megelőzésére, diagnosztikájára és kezelésére. Az idei évben Cégünk, az ERGONOM Munkavédelmi Szolgáltató Kft. egészségügyi üzletágának munkatársai is csatlakoztak a kezdeményezéshez melynek fő üzenet, hogy a rák elleni küzdelem nemcsak orvosi feladat, hanem közös társadalmi ügyünk is. Részletek

Blog

Karácsonyi tűzmegelőzés

Fontos, hogy az ünnepi készülődés forgatagában se feledkezzünk meg a biztonságunkról és gondoskodjunk a tűzesetek megelőzéséről. Azok, akik alábbi tanácsokat megfogadják, biztosan nem kell, hogy „vendégül” lássák a tűzoltókat az ünnepek alatt. Részletek

Tökfejek között is biztonságban, avagy a Halloween és a munkavédelem kapcsolata

A Halloweenezés Magyarországon is egyre népszerűbb, a tökfaragás pedig (a beöltözéssel együtt) mára sokaknál közösségi program lett. Az sem ritka, hogy ilyenkor egy-két pohár alkohol is elfogy, ezért is fontos, hogy felkészülten álljunk a tökfaragás kihívásaival szemben és legyen biztonságos ez a szórakoztató és kreatív tevékenység. Olvassa el rövid, de annál hasznosabb blogcikkünket a témában! Részletek

Vállalkozásba kezd? Munkavédelmi checklista az induláshoz!

Vállalkozást szeretne indítani, de nem tudja milyen dokumentumokkal kell, hogy rendelkezzen a munkabiztonság, munkavédelem, tűzvédelem és munkaegészségügy területén? Segítünk eligazodni az útvesztőben! Nemcsak cikkünk nyújt segítséget, hanem cégünk ebben együttműködő partner tud lenni induló vállalkozásának. Forduljon hozzánk bizalommal! Részletek