TÁJÉKOZTATÁS: Ügyfél/betegfogadás a járványügyi helyzet idején az üzemorvosi rendelőinkben

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a jelenlegi járványhelyzetre (koronavírus) való tekintettel korlátozni kényszerültünk a foglalkozás-egészségügyi alapszolgáltatásunk igénybevételét, a járvány terjedésének lassítása és az Önök, illetve a Kollégáink esetleges megfertőzésének megelőzése érdekében.

Ebből kifolyólag a járványhelyzet idejére vonatkozóan az alábbi intézkedéseket hoztuk meg:

  • A munkaköri alkalmassági vizsgálatok igénybevételét az előzetes (új belépő); és a soronkívűli, valamint a záróvizsgálatok elvégzésére szűkítettük.
  • A vizsgálatokon való megjelenéshez mindenképpen előzetes, telefonon keresztül történő időpontegyeztetés szükséges!
A váróterembe és a rendelőbe is, csak azokat a személyeket tudjuk beengedni, akik rendelkeznek foglalt (Kollégáinkkal előre leegyeztetett) vizsgálati időponttal.

A vizsgálati időpontokat az alábbi telefonos elérhetőségeken tudják leegyeztetni a Kollégáinkkal:                          

  • Szekszárdon a +36 74 419 448/116, 121, 122 melléken
  • Budapesten a +36 20 410 7750
  • Kaposváron +36 30 865 7786

Továbbá a fenti rendelkezéseken túlmenően felfüggesztettük az adminisztratív jellegű feladatok elvégzését is, (Pl.: jogosítvány-, lőfegyver-, targonca-, gépkezelői- stb hosszabbítás, leszázalékoláshoz igazolások), ezért kérjük ezügyben se keressék fel személyesen a rendelőinket!

A kormányinfó tájékoztatása alapján a járványügyi vészhelyzet alatt lejáró gépjárművezetői jogosítványok továbbra is érvényben maradnak, emiatt senki sem szenved hátrányt.

A fentiektől függetlenül telefonon és e-mailen természetesen továbbra is a rendelkezésükre állunk az alábbi elérhetőségeken:

  • Szekszárdon a +36 74 419 448/116, 121, 122 melléken és az eu.szekszard@ergonom.hu emailcímen
  • Budapesten a +36 20 410 7750 számon és az eu.budapest@ergonom.hu emailcímen
  • Kaposváron a +36 30 865 7786 számon és az eu.kaposvar@ergonom.hu emailcímen

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az NNK 2020. március 17-i közleménye alapján az időszakos munkaköri orvosi alkalmasság időtartama a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig meghosszabbítható.

Forrás: https://www.nnk.gov.hu/index.php/nnk-kozlemenyek/566-kozlemeny-a-foglalkozas-egeszsegugyi-alapszolgalatok-jarvany-kapcsan-ellatando-feladatairol

Előre is köszönjük a rugalmasságukat, elfogadásukat és együttműködésüket, hiszen közösen a szabályok folyamatos betartásával, egymásra figyelve tudunk azért a legtöbbet tenni, hogy megóvjuk magunkat és szeretteinket ettől a kialakult járványtól.

Segítségképpen készítettünk egy segédletet a járványhelyzet során alkalmazandó óvintézkedésekről.

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Tisztelettel:

ERGONOM Kft vezetése

Híreink

Munkavédelmi útmutató a munkahelyekre történő visszatéréshez

2020.05.26. - Az ITM Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása - Munkavédelmi útmutató a munkahelyekre történő visszatéréshez
A munkavédelem gyakorlati segítséget nyújt a munkahelyre való visszatéréshez: a megfelelő megelőző intézkedések biztosíthatják a biztonságos és egészséges visszatérést a munkavégzéshez a fizikai távolságtartási intézkedések enyhítése után, és hozzájárulhatnak a COVID-19 terjedésének megakadályozásához. Részletek

Figyelemfelhívás a méh- és darázscsípés veszélyeivel kapcsolatban

Az elmúlt években egyre gyakoribb a munkáltatók által a munkavédelmi hatósághoz bejelentett méh vagy darázscsípés okozta halálos munkabaleset. Főleg a szabadtéri tevékenységet folytató munkáltatók és munkavállalók lehetnek kitéve ezen veszélyforrásnak. Viszóczky Bence munkabiztonsági és tűzvédelmi tanácsadó kollégánk összeállítása. Részletek

Jelentés a munkaügyi hatóság 2019. évi ellenőrzési tapasztalatairól

2020.04.28. -án megjelent az ITM Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának jelentése - a munkaügyi hatóság 2019. évi ellenőrzési tapasztalatairól. Részletek

Hírlevél feliratkozás