TÁJÉKOZTATÁS:Munkabiztonsági és tűzvédelmi szolgáltatásaink korlátozása a járványügyi helyzet idején

Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a jelenlegi járványhelyzetre (koronavírus) való tekintettel korlátozni kényszerültünk a munkabiztonsági és tűzvédelmi szolgáltatásunk igénybevételét, a járvány terjedésének lassítása és az Önök, illetve a Kollégáink esetleges megfertőzésének megelőzése érdekében.

Ebből kifolyólag a járványhelyzet idejére vonatkozóan az alábbi intézkedéseket hoztuk meg:

 • Az új belépő munkavállalók részére szükséges munkabiztonsági és tűzvédelmi oktatásokat, a Kollégáink az oktatási tematika alapján (melyet elektronikusan is megküldtünk a Kapcsolattartóinknak (az Ön Munkavállalójának)) távoktatás formájában, telefonon keresztül tartják meg.
 • Az időszakos munkabiztonsági és tűzvédelmi oktatásokat, Kollégáink elhalasztva (miután megszűnt a járványügyi vészhelyzet) tartják meg, a Kapcsolattartóikkal egyeztetett későbbi időpontban.
 • A helyszíni bejárásokat/szemléket, Kollégáink elhalasztva (miután megszűnt a járványügyi vészhelyzet) végzik el a Kapcsolattartóikkal egyeztetett későbbi időpontban.

A kialakult járványügyi vészhelyzet esetén Önnek, az alábbi feltételeket kell biztosítania Számunkra, hogy Önöknél zavartalanul el tudjuk látni a szaktevékenységünket, tanácsadói szolgáltatásainkat:

 • Nem súlyos munkabaleset esetén:
  • telefonon és e-mailben is tájékoztassa Kollégánkat, vagyis az Ön ERGONOM-os kapcsolattartóját, továbbá a központi feladatirányításunkat a muszaki@ergonom.hu email címen keresztül!
  • készítsen fényképfelvételeket a baleset helyszínéről, valamint a sérülésről, melyet küldjön el elektronikusan a Kollégánknak, vagyis az Ön ERGONOM-os kapcsolattartójának!
  • küldje el emailben/vagy adja meg telefonon a Kollégánknak, vagyis az Ön ERGONOM-os kapcsolattartójának a sérült és közvetlen felettese, illetve a tanúk (ha volt) telefonos elérhetőségét!

Ezt követően Kollégánk, vagyis az Ön ERGONOM-os kapcsolattartója telefonon keresztül   felveszi az érintettekkel a kapcsolatot és lefolytatja a szükséges balesetkivizsgálást. Kollégánk, a kivizsgálással kapcsolatos dokumentumokat, figyelembe véve a szükséges határidőket megküldi az Önök részére.

 • Súlyos munkabaleset esetén:
  • telefonon és e-mailben is haladéktalanul tájékoztassa a Munkavédelmi felügyelőséget és a Kollégánkat, vagyis az Ön ERGONOM-os kapcsolattartóját, továbbá a központi feladatirányításunkat a muszaki@ergonom.hu emailcímen keresztül!
  • ne változtassa meg a baleset helyszínét!
  • lássa el a sérültet!

A balesetjelzését/bejelentését követően Kollégánk, vagyis az Ön ERGONOM-os kapcsolattartója mihamarabb elkezdi a személyes balesetkivizsgálását a helyszínen.

A fenti intézkedésektől függetlenül, a felmerülő munkabiztonsági, tűzvédelmi, kérdésekkel kapcsolatban telefonon és e-mailben természetesen továbbra is a rendelkezésükre állnak Kollégáink.

Továbbá szeretnénk jelezni, hogy a munkavédelmet érintő jogszabályi változásokról és egyéb intézkedésekről folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket, ezért kérjük kísérjék figyelemmel a honlapunkat.

www.ergonom.hu/hireink

illetve a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről kérjük az alábbi oldalon is tájékozódjon:

www.koronavirus.gov.hu

melyen hiteles és naprakész információkat talál a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről.

Kérdés vagy észrevétel esetén forduljanak hozzánk bizalommal és kérjük Önöket, hogy amennyiben az Önök részéről a koronavírus fertőzéssel összefüggésben hozott intézkedésekről, annak cégükre gyakorolt hatásairól tájékoztassanak minket. 

Előre is köszönjük a rugalmasságukat, elfogadásukat és együttműködésüket, hiszen közösen a szabályok folyamatos betartásával, egymásra figyelve tudunk azért a legtöbbet tenni, hogy megóvjuk magunkat és szeretteinket ettől a kialakult járványtól.

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Köszönettel:

Ergonom Kft. vezetése                                         

Híreink

Fertőződés elkerülése – alapvető szabályok a COVID-19 vírus fertőzéssel kapcsolatban

A hazánkban is megjelent új koronavírus (COVID-19) járvány terjedésének megelőzése érdekében kiemelten fontos, hogy mindenki tartsa be az alábbi óvintézkedéseket, valamint segítsen betartatni a környezetében is! Viszóczky Bence munkabiztonsági és tűzvédelmi tanácsadó összeállítása. Részletek

Tovább érvényes a tűzvédelmiszakvizsga-bizonyítvány

A kormány által kihirdetett veszélyhelyzet időszakában a különleges szabályok alapján hivatalos okmánynak tekinthető a tűzvédelmi szakvizsgára kötelezett foglalkozási ágakról, munkakörökről, a tűzvédelmi szakvizsgával összefüggő oktatásszervezésről és a tűzvédelmi szakvizsga részletes szabályairól szóló 45/2011. (XII. 7.) BM rendelet szerinti tűzvédelmi szakvizsga-bizonyítvány is. Ez azt jelenti, hogy az újabb szakvizsga-bizonyítványok megszerzéséről a veszélyhelyzet megszűnését követően kell majd gondoskodni. Részletek

TÁJÉKOZTATÁS: Gépvizsgálati szolgáltatások igénybevételéről a járványügyi helyzet idején

Tisztelt Ügyfelünk!

Kérjük Önöket, hogy a jelenlegi járványhelyzetre (koronavírus) való tekintettel a járvány terjedésének lassítása és Kollégáik-Kollégáink megfertőződésének megakadályozása érdekében az alábbi feltételeket biztosítsák a gépvizsgálatok alkalmával:
Részletek

Hírlevél feliratkozás