Tájékoztatás a járványügyi készültségről

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kormány a 283/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet alapján Magyarország egész területére egészségügyi válsághelyzetet rendelt el és járványügyi készültséget vezetett be, mely 2020. június 17-vel lépett hatályba.

Ugyanakkor az EMMI Egészségügyi Szakmai Kollégium Foglalkozás-orvostan Tagozat 2020. június 16-án kiadott ajánlásában, amely a COVID-19 ellátásrenddel kapcsolatban megfogalmazott közlemény a Foglalkozás-egészségügyi alapszolgálatok és szakellátó helyek járvány kapcsán ellátandó feladatairól szól, egyértelműen kiderül, hogy az

„időszakos orvosi alkalmasság időtartama pedig a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napig meghosszabbítható, azzal, hogy a vizsgálatokat be kell ütemezni és legkésőbb 90 napon belül el kell végezni.”

Az elmúlt időszak történései alapján mindenkinek egyértelművé vált, hogy mennyire fontos, hogy figyeljünk egymásra és betartsuk az óvintézkedéseket.

Kérjük Önöket, hogy a fentiek figyelembevételével, legyenek együttműködőek és kezdjük el együtt a Munkavállalók orvosi alkalmassági vizsgálatainak beütemezését és végrehajtását!

Az alábbi intézkedéseket továbbra is fenntartjuk, ezért kérjük:

  • telefonon, vagy e-mailben, kérjenek időpontot Kollégáinktól, az orvosi alkalmassági vizsgálatok elvégzésére, mert továbbra is csak előzetes időpont egyeztetéssel áll módunkban fogadni a Munkavállalóikat az orvosi alkalmassági vizsgálatok elvégzésére!
  • a vizsgálatra vonatkozó, névre szóló és hiánytalanul kitöltött alkalmassági vizsgálatra vonatkozó beutalókat - legkésőbb a vizsgálati időpontot megelőzően 24 órával - elektronikusan küldjék meg a vizsgálatot végző orvosi rendelő e-mailcímére!
  • hívják fel a Munkavállalóik figyelmét, hogy a vizsgálati időpontra pontosan érkezzenek!
  • hívják fel a Munkavállalóik figyelmét, hogy a rendelőbe lépve, az orr és száj eltakarása szükséges, melyet maszkkal, vagy sállal is megoldhatnak a Munkavállalóik!
  • hívják fel a Munkavállalóik figyelmét, hogy közvetlenül a vizsgálat előtt minimum 70 %-os alkohol tartalmú fertőtlenítővel kézfertőtlenítést kell végezniük, melyet a belépéskor továbbra is biztosítunk számukra!
  • hívják fel a Munkavállalóik figyelmét, hogy amennyiben a leegyeztetett vizsgálati időpontot megelőzően a Munkavállaló belázasodik, vagy felső légúti panaszokat észlel magán, akkor vegye fel a kapcsolatot a házi orvosával! Önök pedig tájékoztassák a vizsgálatot végző orvosi rendelőt a vizsgálat elmaradásáról és kérjenek Kollégáinktól vizsgálati időpont módosítást!

Szeretnénk Önöket megnyugtatni, hogy Kollégáink minden vizsgálat után az előírásoknak megfelelő fertőtlenítést végeznek.

Ha a fent leírtaktól eltérően, plusz információra van szükségük, kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy e-mailben!

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!

Tisztelettel:

ERGONOM Kft. vezetése

 

Híreink

Ajánlattételhez szükséges adatok

Segítségképpen összegyűjtöttük, hogy mely szolgáltatásunkra vonakozó ajánlattételhez milyen adatokra, információkra van szükségünk.

Ezzel szeretnénk megkönnyíteni az ajánlatkérés folyamatát és reméljük ezzel Önnek is a segítségére leszünk. Részletek

Tudnivalók a távmunkáról

A távmunkavégzés keretében a munkavállaló a munkáját rendszeresen, a munkáltató telephelyétől elkülönült helyen – jellemzően lakhelyén –, számítástechnikai eszközök útján végzi, és annak eredményét elektronikusan továbbítja. Viszóczky Bence munkabiztonsági és tűzvédelmi tanácsadó összeállítása. Részletek

Semmelweis-nap

Július 1-je Semmelweis-nap, amely az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló 2003. évi LXXXIV. törvény 15/B. § (1) bekezdése értelmében az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozókra és egészségügyben dolgozókra kiterjedően munkaszüneti nap. Ennek értelmében az ERGONOM Kft. foglalkozás-egészségügyi és a szekszárdi házi orvosi rendelése szünetel. Háziorvosi betegeink részére a városi ügyelet biztosít ellátást a sürgős esetekben. Részletek

Hírlevél feliratkozás