Tájékoztatás a járványügyi készültségről

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kormány a 283/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet alapján Magyarország egész területére egészségügyi válsághelyzetet rendelt el és járványügyi készültséget vezetett be, mely 2020. június 17-vel lépett hatályba.

Ugyanakkor az EMMI Egészségügyi Szakmai Kollégium Foglalkozás-orvostan Tagozat 2020. június 16-án kiadott ajánlásában, amely a COVID-19 ellátásrenddel kapcsolatban megfogalmazott közlemény a Foglalkozás-egészségügyi alapszolgálatok és szakellátó helyek járvány kapcsán ellátandó feladatairól szól, egyértelműen kiderül, hogy az

„időszakos orvosi alkalmasság időtartama pedig a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napig meghosszabbítható, azzal, hogy a vizsgálatokat be kell ütemezni és legkésőbb 90 napon belül el kell végezni.”

Az elmúlt időszak történései alapján mindenkinek egyértelművé vált, hogy mennyire fontos, hogy figyeljünk egymásra és betartsuk az óvintézkedéseket.

Kérjük Önöket, hogy a fentiek figyelembevételével, legyenek együttműködőek és kezdjük el együtt a Munkavállalók orvosi alkalmassági vizsgálatainak beütemezését és végrehajtását!

Az alábbi intézkedéseket továbbra is fenntartjuk, ezért kérjük:

  • telefonon, vagy e-mailben, kérjenek időpontot Kollégáinktól, az orvosi alkalmassági vizsgálatok elvégzésére, mert továbbra is csak előzetes időpont egyeztetéssel áll módunkban fogadni a Munkavállalóikat az orvosi alkalmassági vizsgálatok elvégzésére!
  • a vizsgálatra vonatkozó, névre szóló és hiánytalanul kitöltött alkalmassági vizsgálatra vonatkozó beutalókat - legkésőbb a vizsgálati időpontot megelőzően 24 órával - elektronikusan küldjék meg a vizsgálatot végző orvosi rendelő e-mailcímére!
  • hívják fel a Munkavállalóik figyelmét, hogy a vizsgálati időpontra pontosan érkezzenek!
  • hívják fel a Munkavállalóik figyelmét, hogy a rendelőbe csakis maszkkal - orrot szájat eltakarva - léphetnek be!
  • hívják fel a Munkavállalóik figyelmét, hogy közvetlenül a vizsgálat előtt minimum 70 %-os alkohol tartalmú fertőtlenítővel kézfertőtlenítést kell végezniük, melyet a belépéskor továbbra is biztosítunk számukra!
  • hívják fel a Munkavállalóik figyelmét, hogy amennyiben a leegyeztetett vizsgálati időpontot megelőzően a Munkavállaló belázasodik, vagy felső légúti panaszokat észlel magán, akkor vegye fel a kapcsolatot a házi orvosával! Önök pedig tájékoztassák a vizsgálatot végző orvosi rendelőt a vizsgálat elmaradásáról és kérjenek Kollégáinktól vizsgálati időpont módosítást!

Szeretnénk Önöket megnyugtatni, hogy Kollégáink minden vizsgálat után az előírásoknak megfelelő fertőtlenítést végeznek.

Ha a fent leírtaktól eltérően, plusz információra van szükségük, kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy e-mailben!

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!

Tisztelettel:

ERGONOM Kft. vezetése

 

Híreink

Az idénymunka alapvető munkavédelmi tudnivalói

Az idénymunka olyan munka, ahol a munkáltató tevékenysége munkaszervezéstől függetlenül az év valamely időszakához vagy időpontjához kötődik. Munkavédelmi szempontból alapvető cél és feladat a munkavállalók egészségének, testi épségének, munkavégző képességének megőrzése, védelme. Az idénymunka szervezése sokféle kihívással jár a munkáltatók számára. Összefoglalónkból megismerhetik az Innovációs és Technológiai Minisztérium Munkavédelmi Főosztályának felhívása alapján az egyszerűsített foglalkoztatás körébe tartozó idénymunka alapvető munkavédelmi tudnivalóit. Részletek

Novemberi képzési időpontok

Tisztelt Érdeklődők!

Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy képzéseink kis csoportos létszámban kerülnek megtartásra, hogy az előírt egészségügyi óvintézkedéseket maximálisan be tudjuk tartani, ezért ne halogassák a jelentkezést, mert hamar megtelnek a csoportok!
A képzéseinken csakis maszkban - szájat és orrot eltakarva - lehet részt venni! Részletek

A kézmosás világnapja

A kézmosás világnapja kezdeményezést 2008-ban indította útjára több nemzetközi szervezet, köztük az UNICEF is. A nemzetközi eseménysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a szappannal történő kézmosás fontosságára a világ valamennyi országában. A megfelelő kézhigiénia a fertőzések megelőzésének egyik legfontosabb eszköze. Részletek

Hírlevél feliratkozás