Tájékoztatás a járványügyi készültségről

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kormány a 283/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet alapján Magyarország egész területére egészségügyi válsághelyzetet rendelt el és járványügyi készültséget vezetett be, mely 2020. június 17-vel lépett hatályba.

Ugyanakkor az EMMI Egészségügyi Szakmai Kollégium Foglalkozás-orvostan Tagozat 2020. június 16-án kiadott ajánlásában, amely a COVID-19 ellátásrenddel kapcsolatban megfogalmazott közlemény a Foglalkozás-egészségügyi alapszolgálatok és szakellátó helyek járvány kapcsán ellátandó feladatairól szól, egyértelműen kiderül, hogy az

„időszakos orvosi alkalmasság időtartama pedig a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napig meghosszabbítható, azzal, hogy a vizsgálatokat be kell ütemezni és legkésőbb 90 napon belül el kell végezni.”

Az elmúlt időszak történései alapján mindenkinek egyértelművé vált, hogy mennyire fontos, hogy figyeljünk egymásra és betartsuk az óvintézkedéseket.

Kérjük Önöket, hogy a fentiek figyelembevételével, legyenek együttműködőek és kezdjük el együtt a Munkavállalók orvosi alkalmassági vizsgálatainak beütemezését és végrehajtását!

Az alábbi intézkedéseket továbbra is fenntartjuk, ezért kérjük:

  • telefonon, vagy e-mailben, kérjenek időpontot Kollégáinktól, az orvosi alkalmassági vizsgálatok elvégzésére, mert továbbra is csak előzetes időpont egyeztetéssel áll módunkban fogadni a Munkavállalóikat az orvosi alkalmassági vizsgálatok elvégzésére!
  • a vizsgálatra vonatkozó, névre szóló és hiánytalanul kitöltött alkalmassági vizsgálatra vonatkozó beutalókat - legkésőbb a vizsgálati időpontot megelőzően 24 órával - elektronikusan küldjék meg a vizsgálatot végző orvosi rendelő e-mailcímére!
  • hívják fel a Munkavállalóik figyelmét, hogy a vizsgálati időpontra pontosan érkezzenek!
  • hívják fel a Munkavállalóik figyelmét, hogy a rendelőbe csakis maszkkal - orrot szájat eltakarva - léphetnek be!
  • hívják fel a Munkavállalóik figyelmét, hogy közvetlenül a vizsgálat előtt minimum 70 %-os alkohol tartalmú fertőtlenítővel kézfertőtlenítést kell végezniük, melyet a belépéskor továbbra is biztosítunk számukra!
  • hívják fel a Munkavállalóik figyelmét, hogy amennyiben a leegyeztetett vizsgálati időpontot megelőzően a Munkavállaló belázasodik, vagy felső légúti panaszokat észlel magán, akkor vegye fel a kapcsolatot a házi orvosával! Önök pedig tájékoztassák a vizsgálatot végző orvosi rendelőt a vizsgálat elmaradásáról és kérjenek Kollégáinktól vizsgálati időpont módosítást!

Szeretnénk Önöket megnyugtatni, hogy Kollégáink minden vizsgálat után az előírásoknak megfelelő fertőtlenítést végeznek.

Ha a fent leírtaktól eltérően, plusz információra van szükségük, kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy e-mailben!

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!

Tisztelettel:

ERGONOM Kft. vezetése

 

Híreink

Rendkívüli intézkedések

A 2021. évi I. törvény a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről és a Kormány 80/2021. (II. 22.) Korm. rendelete a 2021. február 8. napjával kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések hatályának meghosszabbításáról szóló rendelet alapján a korábbiakban meghozott rendelkezések 2021. május 23-áig maradnak hatályban. Részletek

Jogszabályváltozás - közúti gépjárművezetők orvosi vizsgálatairól

Most már a 2. alkalmassági csoport mellett az 1. alkalmassági csoportba tartozó közúti gépjárművezetők egészségi alkalmassági vizsgálatait is végezheti a foglalkozás-egészségügyi szakorvos. Részletek

ITM Munkavédelmi Főosztályának felhívása - a hidegben történő munkavégzés veszélyeivel kapcsolatban.

"Azokon a téli napokon, amikor a hőmérséklet napközben is fagypont körül alakul vagy az alá csökken, mind a szabadban, mind a zárt térben történő munka során fokozottan jelentkezhetnek a hidegben történő munkavégzés veszélyei. Ilyen időjárási körülmények esetén a munkavégzés a szükséges megelőző intézkedések hiányában veszélyeztetheti a munkavállalók egészségét és biztonságát, ezért az Innovációs és Technológiai Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya felhívja a munkáltatók, munkavállalók és munkavédelmi szakemberek figyelmét az alkalmazandó munkabiztonsági és munkaegészségügyi előírások betartására, valamint a dolgozók egészségvédelmét szolgáló ajánlások figyelembe vételére." áll a Munkavédelem Foglalkoztatás-felügyelet honlapján. Részletek

Hírlevél feliratkozás