Segítünk az energiamegtakarításban

Hosszú éveken keresztül az energiamegtakarítás célja a spórolás volt. Napjainkban azonban létezésünk alapja, hogy ismerjük, figyeljük és csökkentsük tényleges energiaigényünket. A fűtési energia megtakarítás és a villamos energiával való takarékosság még talán sosem volt annyira időszerű, mint most.

Az energiamegtakarításnak fontos szerepe van nem csak egyéni szinten, de az olyan profitorientált intézmények esetében is, mint a vállalatok.

Az energiával történő takarékosság nem azt jelenti, hogy ne fűtsük az irodát, hiszen ezzel drasztikusan lecsökken az általános komfortérzetet. Azonban ennek az ellentéte sem kifizetődő. Sok helyen tapasztalható az, hogy tárva nyitva vannak az ablakok, mert olyan meleg van a helyiségekben, hogy másként nem lehet kibírni.

Az energiatakarékosság a két élethelyzet között van, valahol félúton. Folytatva az előbbi hasonlatot éppen akkora hőmérsékletet kell beállítani, ami a legtöbb ember általános komfortérzetének megfelel, tehát nincs túlfűtés, de fagyoskodás sem.

Hazai és külföldi kutatások is kimutatták, hogy általánosságban véve minden egyes °C csökkenés körülbelül 5% energiamegtakarítást eredményez.

Az irodában olyan hőmérsékletet érdemes fenntartani, amely a legtöbb munkába járó alkalmazott általános öltözködésének megfelelő (hosszú nadrág, póló, a fázósabbaknak pedig kardigán és pulóver).

Érdemes arra is figyelni, hogy ha számítástechnikai eszközök is vannak a helyiségekben, azok hőt bocsátanak ki, ezzel hozzájárulva az iroda melegen tartásához.

A szellőztetést gyorsan és hatékonyan érdemes megtenni: tárva nyitott ablakokkal, kereszthuzattal, mindössze 1-2 percig.

A világítással is sokat tudunk takarékoskodni akkor, ha csak abban a helyiségben ég a villany, ahol éppen tartózkodunk, munkát végzünk.

A hagyományos izzókat érdemes LED-égőkre cserélni. Ezek fogyasztói ára ugyan drágább, azonban az áramfogyasztásuk töredéke a hagyományos izzók fogyasztásának. Akár hétszer-nyolcszor kevesebb áramot fognak elfogyasztani, mint a hagyományos izzók.

Az ERGONOM Munkavédelmi Szolgáltató Kft. ingyenesen letölthető információs plakátokkal segíti a vállalatok energiahatékonyságot népszerűsítő kampányait.

A letölthető és kinyomtatható plakátokat azért készítettük el, hogy útmutatóként legyennek jelen a mindennapi munkavégzés során, gondolatébresztőként segítséget adjanak megtanulni és továbbadni az energiamegtakarítás tudását és tapasztalatát.

A hatékony fűtéssel, világítással, szellőztetéssel és más teendőkkel kapcsolatban tanácsokat adó plakátjaink letölthetők az alábbi ikonra kattintva:

INGYEN LETÖLTHETŐ PLAKÁTOK

 

 

Ajándékunk van az Ön számára!

Híreink

Mi is kékek vagyunk… Legyünk együtt kékek!

Cégünk, az ERGONOM Munkavédelmi Szolgáltató Kft. kollégái ezen a napon tisztelettel adóznak azoknak, akik a sokszor kevésbé megértett úton járnak. Részvételünkkel együtt támogatást nyújtunk az autizmus elfogadásában és támogatásában. Részletek

Magyar Ápolók Napja

Az idei évben immár tizedik éve, hogy 2014-ben Magyarország Országgyűlése február 19-ét - Kossuth Zsuzsanna születésnek évfordulóját - a Magyar Ápolók Napjává nyilvánította. Mondjunk együtt köszönetet mindazoknak, akik nap, mint nap erejükön felül segítenek a betegeknek. Ezen alkalomból köszöntjük az egészségügyben dolgozókat, fejet hajtva áldozatos és lelkiismeretes munkájuk előtt. Részletek

A rákellenes küzdelem világnapja

A rákellenes küzdelem világnapját minden év február 4-én rendezik meg világszerte. Célja, hogy felhívja a figyelmet a betegségre, annak megelőzésére, diagnosztikájára és kezelésére. Az idei évben Cégünk, az ERGONOM Munkavédelmi Szolgáltató Kft. egészségügyi üzletágának munkatársai is csatlakoztak a kezdeményezéshez melynek fő üzenet, hogy a rák elleni küzdelem nemcsak orvosi feladat, hanem közös társadalmi ügyünk is. Részletek

Blog

Karácsonyi tűzmegelőzés

Fontos, hogy az ünnepi készülődés forgatagában se feledkezzünk meg a biztonságunkról és gondoskodjunk a tűzesetek megelőzéséről. Azok, akik alábbi tanácsokat megfogadják, biztosan nem kell, hogy „vendégül” lássák a tűzoltókat az ünnepek alatt. Részletek

Tökfejek között is biztonságban, avagy a Halloween és a munkavédelem kapcsolata

A Halloweenezés Magyarországon is egyre népszerűbb, a tökfaragás pedig (a beöltözéssel együtt) mára sokaknál közösségi program lett. Az sem ritka, hogy ilyenkor egy-két pohár alkohol is elfogy, ezért is fontos, hogy felkészülten álljunk a tökfaragás kihívásaival szemben és legyen biztonságos ez a szórakoztató és kreatív tevékenység. Olvassa el rövid, de annál hasznosabb blogcikkünket a témában! Részletek

Vállalkozásba kezd? Munkavédelmi checklista az induláshoz!

Vállalkozást szeretne indítani, de nem tudja milyen dokumentumokkal kell, hogy rendelkezzen a munkabiztonság, munkavédelem, tűzvédelem és munkaegészségügy területén? Segítünk eligazodni az útvesztőben! Nemcsak cikkünk nyújt segítséget, hanem cégünk ebben együttműködő partner tud lenni induló vállalkozásának. Forduljon hozzánk bizalommal! Részletek