Tájékoztatás a járványügyi készültségről

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kormány a 283/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet alapján Magyarország egész területére egészségügyi válsághelyzetet rendelt el és járványügyi készültséget vezetett be, mely 2020. június 17-vel lépett hatályba.

Ugyanakkor az EMMI Egészségügyi Szakmai Kollégium Foglalkozás-orvostan Tagozat 2020. június 16-án kiadott ajánlásában, amely a COVID-19 ellátásrenddel kapcsolatban megfogalmazott közlemény a Foglalkozás-egészségügyi alapszolgálatok és szakellátó helyek járvány kapcsán ellátandó feladatairól szól, egyértelműen kiderül, hogy az

„időszakos orvosi alkalmasság időtartama pedig a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napig meghosszabbítható, azzal, hogy a vizsgálatokat be kell ütemezni és legkésőbb 90 napon belül el kell végezni.”

Az elmúlt időszak történései alapján mindenkinek egyértelművé vált, hogy mennyire fontos, hogy figyeljünk egymásra és betartsuk az óvintézkedéseket.

Kérjük Önöket, hogy a fentiek figyelembevételével, legyenek együttműködőek és kezdjük el együtt a Munkavállalók orvosi alkalmassági vizsgálatainak beütemezését és végrehajtását!

Az alábbi intézkedéseket továbbra is fenntartjuk, ezért kérjük:

  • telefonon, vagy e-mailben, kérjenek időpontot Kollégáinktól, az orvosi alkalmassági vizsgálatok elvégzésére, mert továbbra is csak előzetes időpont egyeztetéssel áll módunkban fogadni a Munkavállalóikat az orvosi alkalmassági vizsgálatok elvégzésére!
  • a vizsgálatra vonatkozó, névre szóló és hiánytalanul kitöltött alkalmassági vizsgálatra vonatkozó beutalókat - legkésőbb a vizsgálati időpontot megelőzően 24 órával - elektronikusan küldjék meg a vizsgálatot végző orvosi rendelő e-mailcímére!
  • hívják fel a Munkavállalóik figyelmét, hogy a vizsgálati időpontra pontosan érkezzenek!
  • hívják fel a Munkavállalóik figyelmét, hogy a rendelőbe csakis maszkkal - orrot szájat eltakarva - léphetnek be!
  • hívják fel a Munkavállalóik figyelmét, hogy közvetlenül a vizsgálat előtt minimum 70 %-os alkohol tartalmú fertőtlenítővel kézfertőtlenítést kell végezniük, melyet a belépéskor továbbra is biztosítunk számukra!
  • hívják fel a Munkavállalóik figyelmét, hogy amennyiben a leegyeztetett vizsgálati időpontot megelőzően a Munkavállaló belázasodik, vagy felső légúti panaszokat észlel magán, akkor vegye fel a kapcsolatot a házi orvosával! Önök pedig tájékoztassák a vizsgálatot végző orvosi rendelőt a vizsgálat elmaradásáról és kérjenek Kollégáinktól vizsgálati időpont módosítást!

Szeretnénk Önöket megnyugtatni, hogy Kollégáink minden vizsgálat után az előírásoknak megfelelő fertőtlenítést végeznek.

Ha a fent leírtaktól eltérően, plusz információra van szükségük, kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy e-mailben!

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!

Tisztelettel:

ERGONOM Kft. vezetése

 

Híreink

Tájékoztatás a veszélyhelyzet alatti működésünkről

A veszélyhelyzet továbbra is fennáll, ezért a Foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásunk igénybevétele előtt, kérjük olvassa el al az alábbi tájékoztatásunkat!

Együttműködésüket előre is köszönjük! Részletek

TÁJÉKOZTATÁS szekszárdi 13. számú háziorvosi körzet betegi részére

Az Ergonom Kft., mint a szekszárdi 13. számú háziorvosi praxis üzemeltetője eleget téve a Tolna Megyei Kormányhivatal kérésének tájékoztatja betegeit, hogy amennyiben még nem regisztráltak az oltásra, azt lehetőségük szerint tegyék meg az alábbi oldalon.
Részletek

Tájékoztatás a 104/2021 (III.5) Korm. rendelettel kapcsolatban

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy mindazon cégeknél, vállalkozásoknál, akiket nem korlátoz a 104/2021 (III.5) Korm. rendelet (a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról), vagyis működnek, nyitva vannak stb., mi továbbra is biztosítjuk a szolgáltatásainkat, természetsen az előírt higiénés szabályok betartása mellett.

Mindenkinek kitartást és jó egészséget kívánunk!

Üdvözlettel:

Ergonom Kft. vezetése Részletek

Blog

Munkavédelmi tippek Petrával!

Új sorozatunkban Petra vezet végig bennünket a munka- és tűzvédelem világában, segít a vonatkozó jogszabályok között eligazodni. Kövesse Petrát, és legyen naprakész a biztonságos munkavégzés aktuális szabályait illetően! Részletek

Hírlevél feliratkozás