Kert- és parkgondozói kisgépkezelő képzés

Kert- és parkgondozói vállalkozása van? Van legalább 1 fő munkavállalója? Ha ezekre a kérdésekre IGEN válaszokat adott, akkor ne habozzon, jelentkezzen még ma kisgépkezelő képzésünkre kedvezményes díjon.

Most mindösszesen 18.000.- Ft / fő, azaz tizennyolcezer forint / fő díjon szerezheti meg a kert- és parkgondozói kisgépcsaládba tartozó kisgépek jogszabályban előírt szakszerű és balesetmentes kezeléséhez szükséges kisgépkezelő képzést!


Következő képzési időpont:

RÉSZLETEK ITT!


Amennyiben szeretne jelentkezni előre meghirdetett képzésünkre, egyszerűen megteheti az adott képzési időponthoz tartozó jelentkezési lap és a képzésre vonatkozó adatközlő táblázat kitöltésével, majd az ertekesites@ergonom.hu e-mail címre elektronikus úton történő visszaküldésével.

Miért fontos a képzés?

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény alapján a munkáltató felelőssége, hogy oktatásban részesítse a munkavállalót, hogy az általa kezelt munkaeszközre vonatkozóan (pl. kisgépek) rendelkezzen az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés elméleti és gyakorlati ismereteivel, megismerje a szükséges szabályokat, utasításokat és információkat.

A munkaeszközök és használatuk biztonsági és egészségügyi követelményeinek minimális szintjéről szóló 10/2016. (IV. 5.) NGM rendelet előírja, hogy a munkavállalókat a munkaeszköz használatával összefüggésben tájékoztatni kell legalább

 • a munkaeszköz egészséget nem veszélyeztető és biztonságos használatának körülményeiről, feltételeiről;
 • a rendeltetésszerű használat során az előrelátható meghibásodási lehetőségekről és a meghibásodás esetén szükséges tennivalókról;
 • az esetleges téves kezelésről és annak következményeiről;
 • a körülmények megváltozásáról, még abban az esetben is, ha a változás olyan munkavállaló közvetlen környezetében történik, aki az érintett munkaeszközt nem használja, és
 • a munkaeszköz használata során szerzett tapasztalatokból levonható következtetésekről.

Bővebb információ a képzésről

Olyan kert- és parkgondozói szakemberek képzése, akik alkalmasak a szakterületükhöz kapcsolódó  kisgépcsaládba tartozó kisgépek szakszerű, balesetmentes kezelésére, ismerik és betartják a hozzá kapcsolódó munkabiztonsági, tűz- és balesetvédelmi előírásokat.

A kisgépkezelő képzésünket a 1993. évi XCIII. törvény és a 10/2016. (IV. 5.) NGM rendelet előírásai, valamint a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény előírásai alapján valósítjuk meg. (Felnőttképzési nyilvántartási számunk: B/2020/001633)

Kert- és parkgondozói kisgépek listája:

 • fűnyíró (robbanómotoros és elektromos);
 • vezetőüléses fűnyíró traktor (robbanómotoros);
 • fűkasza (csak damilfejes használatra, robbanómotoros és elektromos);
 • láncfűrész (csak darabolásra, robbanómotoros és elektromos);
 • lombfúvó, lombszívó (robbanómotoros és elektromos);
 • ágaprítógép (robbanómotoros és elektromos);
 • sövényvágó (robbanómotoros és elektromos);
 • permetező (robbanómotoros és elektromos).

Figyelem: Láncfűrész- vagy motorfűrész-kezelő munkavállalóknál számos esetben (tevékenységtől és körülményektől függően) nem elégséges a kisgépkezelő képzés!

Képzés díja

A képzésünk igénybevehető minimum 10 fő részvételi létszám esetén, online (távolléti) képzés formájában. A képzés díja a fent részletezett kert- és parkgondozói kisgépcsaládba tartozó kisgépek esetén 18.000.- Ft / fő, azaz tizennyolcezer forint / fő.

Képzésünket igénybe vehetik kontaktórás („tantermi) képzés formájában is az ERGONOM Munkavédelmi Szolgáltató Kft. telephelyein:

 • 7100 Szekszárd Tartsay Vilmos utca 16.
 • 1089 Budapest, Gaál Mózes utca 5-7., (ÖtHétHáz)

Minimum 10 fő részvételi létszám esetén akár kihelyezett formában az Önök cégének telephelyén.

Képzés óraszáma

Az előre megjelölt (fent részletezett kert- és parkgondozói kisgépcsaládba tartozó) kisgépek vonatkozásában kb. 2 óra.

Tanúsítvány a képzésről

Cégünk, az ERGONOM Munkavédelmi Szolgáltató Kft. a képzés elvégzéséről hatóság által elfogadott tanúsítványt állít ki.

Jelenleg nincs hatályos jogszabály, amely meghatározná a kisgépkezelő képzés elvégzéséról szóló tanúsítvány érvényességi idejét. Az ERGONOM Munkavédelmi Szolgáltató Kft. azonban javasolja az évenkénti ismeret frissítést.

Amennyiben szeretne jelentkezni előre meghirdetett képzésünkre, egyszerűen megteheti az adott képzési időponthoz tartozó jelentkezési lap és a képzésre vonatkozó adatközlő táblázat kitöltésével, majd az ertekesites@ergonom.hu e-mail címre elektronikus úton történő visszaküldésével.

Egyedi képzés

Lehetőségük van egyedi képzési csomag igénybevételére. Ebben az esetben a képzés tematikáját és a képzési időpontot az Önök igényeihez igazítjuk.

Amennyiben egyedi képzési csomagra van szükségük és szeretnének erre vonatkozóan ajánlatot kérni, akkor fontos tudnunk, hogy milyen gépek vonatkozásában és hány főnek szükséges megtartani a képzést.

Kérjük ajánlatkérési szándékukat az ertekesites@ergonom.hu e-mail címen jelezzék részünkre!


Amennyiben további kérdésük merült fel a témával kapcsolatban, akkor kérjük az alábbi elérhetőségek egyikén jelezzék felénk.

Telefonszám: +36 20 388 2730

E-mail cím: ertekesites@ergonom.hu

Híreink

Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja

Minden év július 1-jén ünnepeljük az egészségügyben dolgozókat, megemlékezve Semmelweis Ignácról, az anyák megmentőjéről, aki ezen a napon született. Részletek

Mi is kékek vagyunk… Legyünk együtt kékek!

Cégünk, az ERGONOM Munkavédelmi Szolgáltató Kft. kollégái ezen a napon tisztelettel adóznak azoknak, akik a sokszor kevésbé megértett úton járnak. Részvételünkkel együtt támogatást nyújtunk az autizmus elfogadásában és támogatásában. Részletek

Magyar Ápolók Napja

Az idei évben immár tizedik éve, hogy 2014-ben Magyarország Országgyűlése február 19-ét - Kossuth Zsuzsanna születésnek évfordulóját - a Magyar Ápolók Napjává nyilvánította. Mondjunk együtt köszönetet mindazoknak, akik nap, mint nap erejükön felül segítenek a betegeknek. Ezen alkalomból köszöntjük az egészségügyben dolgozókat, fejet hajtva áldozatos és lelkiismeretes munkájuk előtt. Részletek

Blog

Karácsonyi tűzmegelőzés

Fontos, hogy az ünnepi készülődés forgatagában se feledkezzünk meg a biztonságunkról és gondoskodjunk a tűzesetek megelőzéséről. Azok, akik alábbi tanácsokat megfogadják, biztosan nem kell, hogy „vendégül” lássák a tűzoltókat az ünnepek alatt. Részletek

Tökfejek között is biztonságban, avagy a Halloween és a munkavédelem kapcsolata

A Halloweenezés Magyarországon is egyre népszerűbb, a tökfaragás pedig (a beöltözéssel együtt) mára sokaknál közösségi program lett. Az sem ritka, hogy ilyenkor egy-két pohár alkohol is elfogy, ezért is fontos, hogy felkészülten álljunk a tökfaragás kihívásaival szemben és legyen biztonságos ez a szórakoztató és kreatív tevékenység. Olvassa el rövid, de annál hasznosabb blogcikkünket a témában! Részletek

Vállalkozásba kezd? Munkavédelmi checklista az induláshoz!

Vállalkozást szeretne indítani, de nem tudja milyen dokumentumokkal kell, hogy rendelkezzen a munkabiztonság, munkavédelem, tűzvédelem és munkaegészségügy területén? Segítünk eligazodni az útvesztőben! Nemcsak cikkünk nyújt segítséget, hanem cégünk ebben együttműködő partner tud lenni induló vállalkozásának. Forduljon hozzánk bizalommal! Részletek