Kert- és parkgondozói kisgépkezelő képzés

Kert- és parkgondozói vállalkozása van? Van legalább 1 fő munkavállalója? Ha ezekre a kérdésekre IGEN válaszokat adott, akkor ne habozzon, jelentkezzen még ma kisgépkezelői képzésünkre kedvezményes díjon.

Most mindösszesen 18.000.- Ft / fő, azaz tizennyolcezer forint / fő díjon szerezheti meg a kert- és parkgondozói kisgépcsaládba tartozó kisgépek jogszabályban előírt szakszerű és balesetmentes kezeléséhez szükséges kisgépkezelői képzést!

Amennyiben szeretne jelentkezni a kert- és parkgondozói kisgépcsaládba tartozó kisgépekre vonatkozó képzésünkre, kérjük írjon e-mailt az ertekesites@ergonom.hu e-mail címre és kollégáink keresni fogják!

Miért fontos a képzés?

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény alapján a munkáltató felelőssége, hogy oktatásban részesítse a munkavállalót, hogy az általa kezelt munkaeszközre vonatkozóan (pl. kisgépek) rendelkezzen az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés elméleti és gyakorlati ismereteivel, megismerje a szükséges szabályokat, utasításokat és információkat.

A munkaeszközök és használatuk biztonsági és egészségügyi követelményeinek minimális szintjéről szóló 10/2016. (IV. 5.) NGM rendelet előírja, hogy a munkavállalókat a munkaeszköz használatával összefüggésben tájékoztatni kell legalább

 • a munkaeszköz egészséget nem veszélyeztető és biztonságos használatának körülményeiről, feltételeiről;
 • a rendeltetésszerű használat során az előrelátható meghibásodási lehetőségekről és a meghibásodás esetén szükséges tennivalókról;
 • az esetleges téves kezelésről és annak következményeiről;
 • a körülmények megváltozásáról, még abban az esetben is, ha a változás olyan munkavállaló közvetlen környezetében történik, aki az érintett munkaeszközt nem használja, és
 • a munkaeszköz használata során szerzett tapasztalatokból levonható következtetésekről.

Bővebb információ a képzésről

Olyan kert- és parkgondozói szakemberek képzése, akik alkalmasak a szakterületükhöz kapcsolódó  kisgépcsaládba tartozó kisgépek szakszerű, balesetmentes kezelésére, ismerik és betartják a hozzá kapcsolódó munkabiztonsági, tűz- és balesetvédelmi előírásokat.

A kisgépkezelői képzésünket a 1993. évi XCIII. törvény és a 10/2016. (IV. 5.) NGM rendelet előírásai, valamint a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény előírásai alapján valósítjuk meg. (Felnőttképzési nyilvántartási számunk: B/2020/001633)

Kert- és parkgondozói kisgépek listája:

 • fűnyíró (robbanómotoros és elektromos);
 • vezetőüléses fűnyíró traktor (robbanómotoros);
 • fűkasza (csak damilfejes használatra, robbanómotoros és elektromos);
 • láncfűrész (csak darabolásra, robbanómotoros és elektromos);
 • lombfúvó, lombszívó (robbanómotoros és elektromos);
 • ágaprítógép (robbanómotoros és elektromos);
 • sövényvágó (robbanómotoros és elektromos);
 • permetező (robbanómotoros és elektromos).

Figyelem: Láncfűrész- vagy motorfűrész-kezelő munkavállalóknál számos esetben (tevékenységtől és körülményektől függően) nem elégséges a kisgépkezelő tanfolyam!

Képzés díja

A képzésünk igénybevehető már minimum 5 fő részvételi létszám esetén, online (távolléti) képzés formájában. A képzés díja a fent részletezett kert- és parkgondozói kisgépcsaládba tartozó kisgépek esetén 18.000.- Ft / fő, azaz tizennyolcezer forint / fő. (10 fő feletti résztvevő esetén árengedményt biztosítunk!)

Képzésünket igénybe vehetik kontaktórás („tantermi) képzés formájában is. Kevesebb, mint 10 fő részvételi létszám esetén az ERGONOM Munkavédelmi Szolgáltató Kft. telephelyein:

 • 7100 Szekszárd Tartsay Vilmos utca 16.
 • 1089 Budapest, Gaál Mózes utca 5-7., (ÖtHétHáz)

Minimum 10 fő részvételi létszám esetén akár kihelyezett formában az Önök cégének telephelyén.

Képzés óraszáma

Az előre megjelölt (fent részletezett kert- és parkgondozói kisgépcsaládba tartozó) kisgépek vonatkozásában kb. 2-2,5 óra.

Tanúsítvány a képzésről

Cégünk, az ERGONOM Munkavédelmi Szolgáltató Kft. a képzés elvégzéséről hatóság által elfogadott tanúsítványt állít ki.

Jelenleg nincs hatályos jogszabály, amely meghatározná a kisgépkezelői képzés elvégzéséról szóló tanúsítvány érvényességi idejét. Az ERGONOM Munkavédelmi Szolgáltató Kft. azonban javasolja az évenkénti ismeret frissítést.

Amennyiben szeretne jelentkezni a kert- és parkgondozói kisgépcsaládba tartozó kisgépekre vonatkozó képzésünkre, kérjük írjon e-mailt az ertekesites@ergonom.hu e-mail címre és kollégáink keresni fogják!

Egyedi képzés

Lehetőségük van egyedi képzési csomag igénybevételére. Ebben az esetben a képzés tematikáját és a képzési időpontot az Önök igényeihez igazítjuk.

Amennyiben egyedi képzési csomagra van szükségük és szeretnének erre vonatkozóan ajánlatot kérni, akkor fontos tudnunk, hogy milyen gépek vonatkozásában és hány főnek szükséges megtartani a képzést.

Kérjük ajánlatkérési szándékukat az ertekesites@ergonom.hu e-mail címen jelezzék részünkre!


Amennyiben további kérdésük merült fel a témával kapcsolatban, akkor kérjük az alábbi elérhetőségek egyikén jelezzék felénk.

Telefonszám: +36 20 388 2730

E-mail cím: ertekesites@ergonom.hu

Híreink

Változások a munkavédelmi törvényben

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény (továbbiakban: Mvt.) 2022. év végén több módosításon esett át. Nézzük, melyek ezek a változások! Részletek

A hála világnapja

Annyira sok mindenért lehetünk hálásak és sokszor elég egy apró gesztus is azok felé, akik segítő kezet nyújtanak nekünk nap mint nap! Részletek

Szekszárd Javáért kitüntető cím az ERGONOM Kft.-nek

Az idei évben Szekszárd Közgyűlése ünnepi ülés keretében az ERGONOM Munkavédelmi Szolgáltató Kft. részére adományozta a „Szekszárd Javáért” kitüntető címet a városért kifejtett kimagasló tevékenység elismerése gyanánt. Részletek

Blog

Vállalkozásba kezd? Munkavédelmi checklista az induláshoz!

Vállalkozást szeretne indítani, de nem tudja milyen dokumentumokkal kell, hogy rendelkezzen a munkabiztonság, munkavédelem, tűzvédelem és munkaegészségügy területén? Segítünk eligazodni az útvesztőben! Nemcsak cikkünk nyújt segítséget, hanem cégünk ebben együttműködő partner tud lenni induló vállalkozásának. Forduljon hozzánk bizalommal! Részletek

Levegőtisztaság-védelmi jelentés

A levegő védelméről szóló 306/2010. (XII. 23.) Korm. rendelet előírásai alapján éves levegőtisztaság-védelmi jelentést annak az üzemeltetőnek kell benyújtania, aki engedélyköteles légszennyező pontforrást vagy diffúz forrást (pl. kémény, kürtő, kivezetés) üzemeltet. Részletek

Hulladékgazdálkodási bevallás teljesítése

Minden évben újra és újra kérdésként merül fel a cégek, vállalkozás életében, mikor vagyunk kötelezettek elkészíteni egy hulladékbevallást, annak mi az alapja? Részletek