Szemüveg - munkáltatói támogatással, monitor előtti munkavégzéshez

Sok munkavállaló nincs tisztában azzal a ténnyel, hogy a munkáltatónak védőszemüveget kell biztosítania azon dolgozói számára, akik képernyős munkakörben vannak foglalkoztatva.

Talán nem sokan tudják, hogy a képernyő előtti munkavégzés egyik mellékhatás a számítógépes látás szindróma, mely egyszerre eredményezhet szemszárazságból eredő szúró érzést, fejfájást és fáradékonyságot. A képernyőkből érkező kék fény mind élettani, mind szemészeti elváltozásokat is tud okozni, ezért nagyon fontos szemünk megfelelő védelme, ezért a munkavégzéshez elengedhetetlen szemüveget a munkáltatónak biztosítania kell.

Na de mikor kell ezt biztosítani, milyen szemüveget és kiknek?

Az 50/1999. (XI.3.) EüM rendelete a képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeiről foglalja össze az ezzel kapcsolatos tudnivalókat.

Először is tisztázzuk, hogy mikor is beszélünk képernyős munkakörről. A képernyős munkakör olyan munkakör, amely a munkavállaló napi munkaidejéből legalább négy órában képernyős munkahelyen képernyős eszköz használatát igényli, ideértve a képernyő figyelésével végzett munkát is.

Tehát azok a munkavállalók, akik legalább négy órában számítógépről, esetleg laptopról végzik munkájukat az ő számukra védőszemüveget kell biztosítani. 

Az 50/1999. évi EüM rendelet 5. § (1) bekezdése kimondja, hogy a munkáltató köteles - a külön jogszabályban előírtak figyelembevételével – a foglalkozás-egészségügyi orvosnál kezdeményezni a munkavállaló szem- és látásvizsgálatának elvégzését

  • a képernyős munkakörben történő foglalkoztatás megkezdése előtt,
  • ezt követően kétévente,
  • amennyiben olyan látási panasza jelentkezik, amely a képernyős munkával hozható összefüggésbe.

A szemüvegeket alapvetően kettő csoportra tudjuk osztani:

  1. A monitor szemrontása ellen védő szemüveg
  2. Az éleslátást biztosító szemüveg

Azonban ezek között különbséget kell tenni. A monitor szemrontása ellen védő szemüveg védőeszköznek minősül, és ennek a szemüvegnek a juttatása kötelező. A szemüveg a személyi jövedelemadót szabályozó 1995. évi CXVII. törvény pontja alapján adómentes juttatásnak minősül. A szemüveg biztosításához szemész orvosi vizsgálatra nincs szükség.

Az éleslátást biztosító szemüveg orvosi véleményhez kötött. Az 50/1999. évi EüM rendelet 5. § (3) bekezdése leírja, hogy ha a munkavállalót foglalkoztató munkáltatónál működő orvos megállapítja, hogy a munkavállaló részére a képernyő előtti éleslátást biztosító szemüveg biztosítása szükséges lehet, a munkavállalót az előbb említett jogszabály 1. számú melléklete szerinti beutalóval utalja be a szemészeti szakvizsgálatra. Ezt követően, ha a szemészeti szakvizsgálat eredményeként indokolt, illetve a munkavállaó által használt szemüveg vagy kontaktlencse a képernyő előtti munkavégzéshez nem megfelelő, a munkáltató a munkavállalót ellátja a minimálisan szükséges, a képernyő előtti munkavégzéshez éleslátást biztosító szemüveggel.

Összegezve a fent felsoroltokat, tehát a képernyős munkavégzés megkezdése előtt a munkavállalónak kötelező szemész orvosi vizsgálaton részt vennie, melyet legalább kétévente meg kell ismételni. A vizsgálat költségei a munkáltatót terheli. Az éles látást biztosító egyfókuszú szemüveglencse dioptriafüggő, ezért az ára is változó. Ha a munkavállaló már használ szemüveget. és az a képernyő előtti munkavégzéshez is megfelelő, akkor a munkáltató kizárólag látásromlás esetén köteles másik szemüveget biztosítani számára. A munkáltató köteles megtéríteni a monitor szemrontása ellen védő szemüveghez szükséges szemüveglencsét és a rendeltetésszerű használatához szükséges, legolcsóbb keret árát.

Híreink

Rendkívüli intézkedések

A 2021. évi I. törvény a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről és a Kormány 80/2021. (II. 22.) Korm. rendelete a 2021. február 8. napjával kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések hatályának meghosszabbításáról szóló rendelet alapján a korábbiakban meghozott rendelkezések 2021. május 23-áig maradnak hatályban. Részletek

Jogszabályváltozás - közúti gépjárművezetők orvosi vizsgálatairól

Most már a 2. alkalmassági csoport mellett az 1. alkalmassági csoportba tartozó közúti gépjárművezetők egészségi alkalmassági vizsgálatait is végezheti a foglalkozás-egészségügyi szakorvos. Részletek

ITM Munkavédelmi Főosztályának felhívása - a hidegben történő munkavégzés veszélyeivel kapcsolatban.

"Azokon a téli napokon, amikor a hőmérséklet napközben is fagypont körül alakul vagy az alá csökken, mind a szabadban, mind a zárt térben történő munka során fokozottan jelentkezhetnek a hidegben történő munkavégzés veszélyei. Ilyen időjárási körülmények esetén a munkavégzés a szükséges megelőző intézkedések hiányában veszélyeztetheti a munkavállalók egészségét és biztonságát, ezért az Innovációs és Technológiai Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya felhívja a munkáltatók, munkavállalók és munkavédelmi szakemberek figyelmét az alkalmazandó munkabiztonsági és munkaegészségügyi előírások betartására, valamint a dolgozók egészségvédelmét szolgáló ajánlások figyelembe vételére." áll a Munkavédelem Foglalkoztatás-felügyelet honlapján. Részletek

Hírlevél feliratkozás