A munkáltató munkavédelmi szabályozásának megjelenési formái

Az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményei megvalósításának módját jogszabályi keretek között a munkáltató határozza meg. Ez lehet átfogó munkavédelmi szabályzat vagy egyedi szabályzat, utasítás, terv stb.

A munkavédelmi jogszabályok egy része általánosan rögzíti a szabályozási kötelezettséget, más részük konkrét feladatként határozza meg, kötelezi a munkáltatót a saját területén történő szabályozásra. Ilyen kötelezően elkészítendő szabályozás az egyéni védőeszköz juttatásának, az orvosi vizsgálatok belső rendjének meghatározása. Kötelező lehet mentési terv és robbanásvédelmi dokumentáció, valamint építési kivitelezési tevékenység esetén a biztonsági és egészségvédelmi terv, vagy adott esetben alpintechnikai munkavégzési szabályzat elkészítése is. Ezek a kötelező dokumentumok önálló munkáltatói utasításként jelennek meg, de lehetőség van egy összefüggő Munkavédelmi Szabályzatban is elkészíteni őket.

A munkavédelmi szabályzat készítése nem kötelező, kiadásához a munkavállalók ill. a munkavédelmi képviselők egyetértése szükséges. Előnye, hogy a cégre vonatkozó valamennyi munkavédelmi eljárást lehet benne rögzíteni. Egyik legfontosabb eleme az ügyrend, amelyben a különböző szintű munkavállalók feladata és felelőssége tisztázható (szinkronban az ügyrenddel és a munkaköri leírással). A szabályzatban a fenti egyedi utasításokon túl, rögzíteni lehet a munkavégzés általános és speciális magatartás szabályait (személyi feltételek, oktatások rendje, beléptetés, dohányzás szabályai stb.). Itt meghatározhatjuk a létesítés előírásait, a létesítési eljárásban résztvevők feladatait, az üzembe helyezés és időszakos felülvizsgálatok rendjét, a munkahelyi ellenőrzések lefolytatásának szabályait, a baleset kivizsgálásra vonatkozó eljárást, valamint a munkavédelmi képviselettel történő együttműködés szabályait. Fontos része lehet a szabályzatnak a különböző eljárásokhoz tartozó mellékletek, nyomtatványminták.

Amennyiben a fenti összegzés alapján hiányérzete támadt a cégénél történő, jelenlegi intézkedéseikkel kapcsolatban és szeretné biztonságban tudni a cége működését, akkor kérjen tőlünk egyedi árajánlatot, munkabiztonsági, tűzvédelmi, környezetvédelmi, vagy akár foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásra!

Híreink

Blog

Munkahelyi elsősegély

Mit kell biztosítania a munkáltatónak a munkahelyi elsősegélynyújtáshoz? Talán egyértelműnek tűnik a kérdés, mégis érdemes tisztában lennünk azzal, hogy kinek milyen kötelezettségei vannak. Összegyűjtöttük, hogy mire kell figyelniük. Olvassák el a témához kapcsolódó blogbejegyzésünket az alábbi linken! Részletek

A telephelyen belüli közlekedés szabályai

Ismeri a telephelyen belüli közlekedés szabályait? Összegyűjtöttük, hogy mire kell figyelniük! Olvassák el a témához kapcsolódó blogbejegyzésünket az alábbi linken!
Részletek

A munkahelyeken alkalmazandó biztonsági és egészségvédelmi táblák (jelzések, jelek)

A munkáltatónak minden szükséges intézkedést meg kell tennie a munkavállalók biztonságának és egészségének védelmében, beleértve a foglalkozási kockázatok megelőzését, a tájékoztatást és oktatást, valamint a szükséges szervezési intézkedéseket és a munkavégzéshez a szükséges eszközök biztosítását. Részletek