Baleset a munkahelyen

Sajnos a legnagyobb odafigyelés és körültekintő munkavégzés során is előfordulhatnak munkahelyi balesetek. Összegyűjtöttük, hogy mire szükséges figyelni a balesetek megelőzése érdekében, illetve, ha már bekövetkezett a baj, akkor mit tegyenek:

  • Ha munkahelyi baleset történt, akkor először is biztosítani kell a baleseti helyszínt, a további balesetek elkerülése végett. Majd értesíteni kell a kijelölt munkahelyi elsősegélynyújtó személyt, vagy üzemorvost. Az elsősegélynyújtó felszerelés használatával(szükségszerűen) elsősegélyben kell részesíteni a baleset elszenvedőjét. Mindezek után a baleset körülményeit dokumentálni szükséges és értesíteni a munkavédelmi szakembert és az illetékes hatóságot.
  • A hatóságok elérhetősége ide kattintva található meg.
  • Az értesített munkavédelmi szakembernek ki kell vizsgálni a bekövetkezett munkahelyi balesetet, mely során meghallgatásra kerülnek: a baleset elszenvedője(i) és a szemtanúk, illetve bármilyen összefüggésben érintett munkavállalók (vezetők is).
  • A kivizsgálást követően a baleset bekövetkezésének időpontját követő hónap 8. napjáig az elkészített munkabaleseti jegyzőkönyvet, el kell küldeni – cégkapun keresztül - a baleset bekövetkezési helyének megfelelő területileg illetékes munkavédelmi hatóságnak.

Folyamatos munkabiztonsági és tűzvédelmi szerződéssel rendelkező ügyfeleinknek vállaljuk a munkahelyi balesetek kivizsgálását is. Amennyiben nem rendelkezik ilyen szerződéssel és szeretné, hogy mi lássuk el ezen feladatokat, akkor jelezze részünkre ajánlatkérési igényét! Ajánlatkérését az ertekesites@ergonom.hu emailcímre küldje el! 

Híreink

Munkavédelmi és/vagy Tűzvédelmi oktatás online

Tisztelt Érdeklődők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy amennyiben nem rendelkeznek érvényes Munkabiztonsági és tűzvédelmi szolgáltatásokra vonatkozó megbízási szerződéssel (az Ergonom Kft-vel), melynek része a Munkavédelmi és/vagy Tűzvédelmi oktatás megtartása, akkor 2021.06.14-től adott a lehetőség számukra, hogy a Munkavédelmi és/vagy Tűzvédelmi oktatást online formában igénybe vegyék.

Ez a fajta képzésünk "zárt", vagyis nincs meghirdetett képzési időpont, a Megrendelővel a megrendelést (díjfizetést) követően állapodunk meg a képzés időpontjában. Részletek

Tájékoztatás a veszélyhelyzet alatti működésünkről

A veszélyhelyzet továbbra is fennáll, ezért a Foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásunk igénybevétele előtt, kérjük olvassa el al az alábbi tájékoztatásunkat!

Együttműködésüket előre is köszönjük! Részletek

TÁJÉKOZTATÁS szekszárdi 13. számú háziorvosi körzet betegi részére

Az Ergonom Kft., mint a szekszárdi 13. számú háziorvosi praxis üzemeltetője eleget téve a Tolna Megyei Kormányhivatal kérésének tájékoztatja betegeit, hogy amennyiben még nem regisztráltak az oltásra, azt lehetőségük szerint tegyék meg az alábbi oldalon.
Részletek

Blog

Mi a különbség a munkavédelmi képviselő és a munkavédelmi szakember között?

Mi a különbség a munkavédelmi képviselő és a munkavédelmi szakember között? Olvassák el a témához kapcsolódó blogbejegyzésünket! Részletek

Mit jelent az, hogy a munkavállalónak munkára képes állapotban kell megjelennie, és ezt hogy ellenőrizheti a munkáltató?

Mit jelent a munkára képes állapot? Mit ír elő a törvény, és milyen kötelezettségei vannak a munkáltatónak és a munkavállalónak? Összegyűjtöttük, hogy mire kell figyelniük. Olvassák el a témához kapcsolódó blogbejegyzésünket az alábbi linken! Részletek

Munkavédelmi ellenőrzés - mikor és hogyan kell rá sort keríteni?

Az egészséges és biztonságos munkavégzés érdekében a munkáltató köteles ellenőrzéssel rendszeresen meggyőződni arról, hogy a munkakörülmények megfelelnek-e a követelményeknek, a munkavállalók ismerik, ill. megtartják-e a rájuk vonatkozó rendelkezéseket.
Összegyűjtöttük, hogy mire kell figyelniük. Olvassák el a témához kapcsolódó blogbejegyzésünket! Részletek