Baleset a munkahelyen

Sajnos a legnagyobb odafigyelés és körültekintő munkavégzés során is előfordulhatnak munkahelyi balesetek. Összegyűjtöttük, hogy mire szükséges figyelni a balesetek megelőzése érdekében, illetve, ha már bekövetkezett a baj, akkor mit tegyenek:

  • Ha munkahelyi baleset történt, akkor először is biztosítani kell a baleseti helyszínt, a további balesetek elkerülése végett. Majd értesíteni kell a kijelölt munkahelyi elsősegélynyújtó személyt, vagy üzemorvost. Az elsősegélynyújtó felszerelés használatával(szükségszerűen) elsősegélyben kell részesíteni a baleset elszenvedőjét. Mindezek után a baleset körülményeit dokumentálni szükséges és értesíteni a munkavédelmi szakembert és az illetékes hatóságot.
  • A hatóságok elérhetősége ide kattintva található meg.
  • Az értesített munkavédelmi szakembernek ki kell vizsgálni a bekövetkezett munkahelyi balesetet, mely során meghallgatásra kerülnek: a baleset elszenvedője(i) és a szemtanúk, illetve bármilyen összefüggésben érintett munkavállalók (vezetők is).
  • A kivizsgálást követően a baleset bekövetkezésének időpontját követő hónap 8. napjáig az elkészített munkabaleseti jegyzőkönyvet, el kell küldeni – cégkapun keresztül - a baleset bekövetkezési helyének megfelelő területileg illetékes munkavédelmi hatóságnak.

Folyamatos munkabiztonsági és tűzvédelmi szerződéssel rendelkező ügyfeleinknek vállaljuk a munkahelyi balesetek kivizsgálását is. Amennyiben nem rendelkezik ilyen szerződéssel és szeretné, hogy mi lássuk el ezen feladatokat, akkor jelezze részünkre ajánlatkérési igényét! Ajánlatkérését az ertekesites@ergonom.hu emailcímre küldje el! 

Híreink

Munkavédelmi és/vagy Tűzvédelmi oktatás online

Tisztelt Érdeklődők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy amennyiben nem rendelkeznek érvényes Munkabiztonsági és tűzvédelmi szolgáltatásokra vonatkozó megbízási szerződéssel (az Ergonom Kft-vel), melynek része a Munkavédelmi és/vagy Tűzvédelmi oktatás megtartása, akkor 2021.06.14-től adott a lehetőség számukra, hogy a Munkavédelmi és/vagy Tűzvédelmi oktatást online formában igénybe vegyék.

Ez a fajta képzésünk "zárt", vagyis nincs meghirdetett képzési időpont, a Megrendelővel a megrendelést (díjfizetést) követően állapodunk meg a képzés időpontjában. Részletek

Tájékoztatás a veszélyhelyzet alatti működésünkről

A veszélyhelyzet továbbra is fennáll, ezért a Foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásunk igénybevétele előtt, kérjük olvassa el al az alábbi tájékoztatásunkat!

Együttműködésüket előre is köszönjük! Részletek

TÁJÉKOZTATÁS szekszárdi 13. számú háziorvosi körzet betegi részére

Az Ergonom Kft., mint a szekszárdi 13. számú háziorvosi praxis üzemeltetője eleget téve a Tolna Megyei Kormányhivatal kérésének tájékoztatja betegeit, hogy amennyiben még nem regisztráltak az oltásra, azt lehetőségük szerint tegyék meg az alábbi oldalon.
Részletek

Blog

Baleset a munkahelyen

Sajnos a legnagyobb odafigyelés és körültekintő munkavégzés során is előfordulhatnak munkahelyi balesetek. Összegyűjtöttük, hogy mire szükséges figyelni a balesetek megelőzése érdekében, illetve, ha már bekövetkezett a baj, akkor mit tegyenek: Részletek

Milyen feladatai vannak a munkáltatónak, ha munkahelyen veszélyes anyagokat használnak, tárolnak?

A munkahelyen tárolt és használt veszélyes anyagokhoz tartozó biztonsági adatlapokat meg kell őrizni és egyes hatósági ellenőrzések alkalmával ezeket be kell mutatni (ha kérik). A biztonsági adatlap az tartalmaz minden olyan releváns információt, amit az anyag használatával, tárolásával, veszélyességével és a keletkezett veszély elhárításával (bőrre került, szembe került, légtérbe került stb.) kapcsolatban tudni kell. Részletek

Mire figyeljünk, ha cégünk új gépet vásárol az új eszköz üzembe helyezése során?

Azzal a kéréssel fordult hozzánk egy cég, faipari gépet, vastagsági gyalut szeretne beszerezni. Még nem döntötte el, hogy használt vagy új gépet vásároljon-e, azonban szeretné tudni, hogy milyen munkavédelmi feladatai lennének a gép üzembe helyezésével kapcsolatban. Részletek

Hírlevél feliratkozás