Munka- és tűzvédelmi oktatások

A munkavédelmi és tűzvédelmi oktatás a munkahelyek biztonságosabbá tételének kulcsfontosságú eleme. Ez az oktatás lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy megismerjék azokat a kockázatokat, amelyekkel a munkakörük során szembesülhetnek, valamint azokat az eljárásokat és eszközöket, amelyek segíthetik őket a balesetek, nem várt események elkerülésében.

A megfelelő munkavédelmi és tűzvédelmi oktatás hozzájárul a munkavégzés minőségéhez és hatékonyságához is, hiszen a munkavállalók tisztában lesznek azzal, hogy milyen szabályokat kell betartaniuk, és hogyan kell helyesen eljárniuk különböző helyzetekben.

A munkavédelmi és tűzvédelmi oktatás nem csak a törvényi előírásoknak való megfelelést szolgálják, hanem azáltal, hogy biztosítjuk az oktatást a munkavállalóink számára csökkentjük a balesetekből adódó költségeket és csökkentjük a munkaerő hiányzások számát is. Ezáltal növelhetjük a termelékenységet és javíthatjuk a vállalatunk imázsát is, mint olyan cég, amely prioritást helyez a dolgozói biztonságra és egészségre.

Válassza cégünk munkavédelmi és tűzvédelmi oktatási szolgáltatásait, és biztos lehet abban, hogy dolgozói biztonságban és egészségben dolgoznak majd! Szakértőink segítségével az oktatásokat könnyen beillesztheti az üzleti folyamatokba, és így minden dolgozó számára elérhetővé teheti őket. Ne hagyja figyelmen kívül a munkavédelmi és tűzvédelmi oktatás fontosságát, válassza a biztonságos és hatékony munkahelyi környezetet!

Miért kell munka- és tűzvédelmi oktatást tartani?

A munkavédelemről szóló törvény értelmében a Munkáltatónak oktatás keretében gondoskodnia kell arról, hogy a Munkavállaló munkába álláskor;  munkahely vagy munkakör megváltozásakor, valamint az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeinek változásakor; munkaeszköz átalakításakor vagy új munkaeszköz üzembe helyezésekor vagy új technológia bevezetésekor elsajátítsa és a foglalkoztatás teljes időtartama alatt rendelkezzen az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés elméleti és gyakorlati ismereteivel, megismerje a szükséges szabályokat, utasításokat és információkat.

A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló törvény szerint a Munkáltató köteles gondoskodni a Munkavállalói, illetőleg a munkavégzésben részt vevő családtagjai évenkénti tűzvédelmi oktatásáról, valamint arról, hogy azok a munkakörükkel, tevékenységükkel kapcsolatos tűzvédelmi ismereteket a foglalkoztatásuk megkezdése előtt elsajátítsák, a tűz esetén végzendő feladataikat megismerjék.

A hatályos előírások alapján a munkavédelmi és tűzvédelmi oktatási ismeretek megszerzéséig a munkavállaló nem foglalkoztatható!

Az oktatások hiánya vagy nem megfelelő végrehajtása munkahelyi balesetekhez, anyagi károkhoz és büntetésekhez vezethetnek, ezért fontos, hogy azokat rendszeresen elvégezzük / elvégeztessük.


Amennyiben szeretne egyedi ajánlatot kapni munkavédelmi és tűzvédelmi szolgáltatásunkra vonatkozóan, vagy további kérdése merült fel, kérjük az alábbi elérhetőségek egyikén jelezze felénk.

Telefonszám: +36 20 388 2730

E-mail-cím: ertekesites@ergonom.hu

Ajándékunk van az Ön számára!

Híreink

Mi is kékek vagyunk… Legyünk együtt kékek!

Cégünk, az ERGONOM Munkavédelmi Szolgáltató Kft. kollégái ezen a napon tisztelettel adóznak azoknak, akik a sokszor kevésbé megértett úton járnak. Részvételünkkel együtt támogatást nyújtunk az autizmus elfogadásában és támogatásában. Részletek

Magyar Ápolók Napja

Az idei évben immár tizedik éve, hogy 2014-ben Magyarország Országgyűlése február 19-ét - Kossuth Zsuzsanna születésnek évfordulóját - a Magyar Ápolók Napjává nyilvánította. Mondjunk együtt köszönetet mindazoknak, akik nap, mint nap erejükön felül segítenek a betegeknek. Ezen alkalomból köszöntjük az egészségügyben dolgozókat, fejet hajtva áldozatos és lelkiismeretes munkájuk előtt. Részletek

A rákellenes küzdelem világnapja

A rákellenes küzdelem világnapját minden év február 4-én rendezik meg világszerte. Célja, hogy felhívja a figyelmet a betegségre, annak megelőzésére, diagnosztikájára és kezelésére. Az idei évben Cégünk, az ERGONOM Munkavédelmi Szolgáltató Kft. egészségügyi üzletágának munkatársai is csatlakoztak a kezdeményezéshez melynek fő üzenet, hogy a rák elleni küzdelem nemcsak orvosi feladat, hanem közös társadalmi ügyünk is. Részletek

Blog

Karácsonyi tűzmegelőzés

Fontos, hogy az ünnepi készülődés forgatagában se feledkezzünk meg a biztonságunkról és gondoskodjunk a tűzesetek megelőzéséről. Azok, akik alábbi tanácsokat megfogadják, biztosan nem kell, hogy „vendégül” lássák a tűzoltókat az ünnepek alatt. Részletek

Tökfejek között is biztonságban, avagy a Halloween és a munkavédelem kapcsolata

A Halloweenezés Magyarországon is egyre népszerűbb, a tökfaragás pedig (a beöltözéssel együtt) mára sokaknál közösségi program lett. Az sem ritka, hogy ilyenkor egy-két pohár alkohol is elfogy, ezért is fontos, hogy felkészülten álljunk a tökfaragás kihívásaival szemben és legyen biztonságos ez a szórakoztató és kreatív tevékenység. Olvassa el rövid, de annál hasznosabb blogcikkünket a témában! Részletek

Vállalkozásba kezd? Munkavédelmi checklista az induláshoz!

Vállalkozást szeretne indítani, de nem tudja milyen dokumentumokkal kell, hogy rendelkezzen a munkabiztonság, munkavédelem, tűzvédelem és munkaegészségügy területén? Segítünk eligazodni az útvesztőben! Nemcsak cikkünk nyújt segítséget, hanem cégünk ebben együttműködő partner tud lenni induló vállalkozásának. Forduljon hozzánk bizalommal! Részletek