Munka- és tűzvédelmi oktatások

A munkavédelmi és tűzvédelmi oktatás a munkahelyek biztonságosabbá tételének kulcsfontosságú eleme. Ez az oktatás lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy megismerjék azokat a kockázatokat, amelyekkel a munkakörük során szembesülhetnek, valamint azokat az eljárásokat és eszközöket, amelyek segíthetik őket a balesetek, nem várt események elkerülésében.

A megfelelő munkavédelmi és tűzvédelmi oktatás hozzájárul a munkavégzés minőségéhez és hatékonyságához is, hiszen a munkavállalók tisztában lesznek azzal, hogy milyen szabályokat kell betartaniuk, és hogyan kell helyesen eljárniuk különböző helyzetekben.

A munkavédelmi és tűzvédelmi oktatás nem csak a törvényi előírásoknak való megfelelést szolgálják, hanem azáltal, hogy biztosítjuk az oktatást a munkavállalóink számára csökkentjük a balesetekből adódó költségeket és csökkentjük a munkaerő hiányzások számát is. Ezáltal növelhetjük a termelékenységet és javíthatjuk a vállalatunk imázsát is, mint olyan cég, amely prioritást helyez a dolgozói biztonságra és egészségre.

Válassza cégünk munkavédelmi és tűzvédelmi oktatási szolgáltatásait, és biztos lehet abban, hogy dolgozói biztonságban és egészségben dolgoznak majd! Szakértőink segítségével az oktatásokat könnyen beillesztheti az üzleti folyamatokba, és így minden dolgozó számára elérhetővé teheti őket. Ne hagyja figyelmen kívül a munkavédelmi és tűzvédelmi oktatás fontosságát, válassza a biztonságos és hatékony munkahelyi környezetet!

Miért kell munka- és tűzvédelmi oktatást tartani?

A munkavédelemről szóló törvény értelmében a Munkáltatónak oktatás keretében gondoskodnia kell arról, hogy a Munkavállaló munkába álláskor;  munkahely vagy munkakör megváltozásakor, valamint az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeinek változásakor; munkaeszköz átalakításakor vagy új munkaeszköz üzembe helyezésekor vagy új technológia bevezetésekor elsajátítsa és a foglalkoztatás teljes időtartama alatt rendelkezzen az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés elméleti és gyakorlati ismereteivel, megismerje a szükséges szabályokat, utasításokat és információkat.

A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló törvény szerint a Munkáltató köteles gondoskodni a Munkavállalói, illetőleg a munkavégzésben részt vevő családtagjai évenkénti tűzvédelmi oktatásáról, valamint arról, hogy azok a munkakörükkel, tevékenységükkel kapcsolatos tűzvédelmi ismereteket a foglalkoztatásuk megkezdése előtt elsajátítsák, a tűz esetén végzendő feladataikat megismerjék.

A hatályos előírások alapján a munkavédelmi és tűzvédelmi oktatási ismeretek megszerzéséig a munkavállaló nem foglalkoztatható!

Az oktatások hiánya vagy nem megfelelő végrehajtása munkahelyi balesetekhez, anyagi károkhoz és büntetésekhez vezethetnek, ezért fontos, hogy azokat rendszeresen elvégezzük / elvégeztessük.


Amennyiben szeretne egyedi ajánlatot kapni munkavédelmi és tűzvédelmi szolgáltatásunkra vonatkozóan, vagy további kérdése merült fel, kérjük az alábbi elérhetőségek egyikén jelezze felénk.

Telefonszám: +36 20 388 2730

E-mail-cím: ertekesites@ergonom.hu

Híreink

Változások a munkavédelmi törvényben

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény (továbbiakban: Mvt.) 2022. év végén több módosításon esett át. Nézzük, melyek ezek a változások! Részletek

A hála világnapja

Annyira sok mindenért lehetünk hálásak és sokszor elég egy apró gesztus is azok felé, akik segítő kezet nyújtanak nekünk nap mint nap! Részletek

Szekszárd Javáért kitüntető cím az ERGONOM Kft.-nek

Az idei évben Szekszárd Közgyűlése ünnepi ülés keretében az ERGONOM Munkavédelmi Szolgáltató Kft. részére adományozta a „Szekszárd Javáért” kitüntető címet a városért kifejtett kimagasló tevékenység elismerése gyanánt. Részletek

Blog

Vállalkozásba kezd? Munkavédelmi checklista az induláshoz!

Vállalkozást szeretne indítani, de nem tudja milyen dokumentumokkal kell, hogy rendelkezzen a munkabiztonság, munkavédelem, tűzvédelem és munkaegészségügy területén? Segítünk eligazodni az útvesztőben! Nemcsak cikkünk nyújt segítséget, hanem cégünk ebben együttműködő partner tud lenni induló vállalkozásának. Forduljon hozzánk bizalommal! Részletek

Levegőtisztaság-védelmi jelentés

A levegő védelméről szóló 306/2010. (XII. 23.) Korm. rendelet előírásai alapján éves levegőtisztaság-védelmi jelentést annak az üzemeltetőnek kell benyújtania, aki engedélyköteles légszennyező pontforrást vagy diffúz forrást (pl. kémény, kürtő, kivezetés) üzemeltet. Részletek

Hulladékgazdálkodási bevallás teljesítése

Minden évben újra és újra kérdésként merül fel a cégek, vállalkozás életében, mikor vagyunk kötelezettek elkészíteni egy hulladékbevallást, annak mi az alapja? Részletek